Tappara-valmentaja hillittynä: "Käänteitä on vielä varmasti edessä"

Jos jääkiekon Suomen mestarista on vielä vedonlyönti käynnissä, Tapparan kerroin laahaa jäätä. Sen toinen perättäinen mestaruus on voiton päässä, kun kotikaukalossa Tampereella jalkoihin jäi KalPa 2–1 (0–0, 1–0, 1–1).


Kolmannen voiton KalPasta putkeen haalinut Tappara johtaa finaalisarjaa 3–2. Mestaruus on sille katkolla torstaina Kuopiossa.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola asetti sanansa tarkoin, mitä tuli finaalisarjaan.

– Ei tämä lopullista käännettä saanut. Käänteitä on vielä varmasti edessä. Ei ollut meiltä nappisuoritus.

Ratkaisevan 2–0-maalin teki päätöserän puolivälissä KalPa-vahti Eero Kilpeläisen ponnauttamasta paluukiekosta Jere Karjalainen.

Ykkösketjun laitahyökkääjä Karjalainen on tärkeiden maalien mies. Viime vuoden finaaleissa hän iski Tapparalle vieraissa viidennen ottelun voitto-osuman HIFK:ta vastaan.

KalPa veti lopussa Kilpeläisen vaihtoon ja tuli miesylivoimalla Janne Keräsen kavennuksella vielä maalin päähän.

KalPan kirous

Maanantaina kotonaan Tapparalle 2–5 hävinnyttä KalPaa vaivaa peräkkäisen pelipäivän kirous.

Se hävisi puolivälierissä Pelicansille kerran ja välierissä JYPille kahdesti, kun joukkueilla oli peräkkäisottelujen välillä yksi yö.

KalPa lähtee kotipeliinsä Tapparaa vastaan kolmen tappion putkessa.

– Ryhdistäydyimme edellisestä illasta. Luotiin paikkoja riittävästi, maalit jäivät tekemättä. Usko on vahva, että tänne vielä tullaan, KalPan päävalmentaja Pekka Virta lupasi.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella yhdeksännen kerran. Tiistain ottelu oli kahdeksas peli, joka päättyi jommallekummalle maalin erolla.

Nurmi osuu ylivoimalla

Tapparalle tärkeän 1–0-maalin teki toisen erän alussa nelosketjun hyökkääjä Teemu Nurmi. Hän ampui kiekon vasempaan ylänurkkaan, kun Tappara pelasi ylivoimalla.

Nurmi on tehnyt pudotuspeleissä neljä maalia, kaikki ylivoimista.

KalPalla oli ennen Nurmen osumaa takanaan mallikas avauserä, jossa vierasjoukkue oli viidellä viittä vastaan terävämpi.

Johtoasemassa Tappara ei horjunut. Se luki KalPan peliä telepaattisella tarkkuudella, katkoi syöttöjä ja peitti laukauksia.

Tapparan trapiksi kutsuttu viisikkopuolustus oli KalPalle ylittämätön lihamuuri.

Kiistelty laitataklaus

Tunteet kuohahtivat ensimmäisessä erässä, kun flunssaisena edellisen ottelun huilannut Tapparan Henrik Haapala lyyhistyi puolustusalueella laidan viereen.

Päätuomarikaksikko Stefan FonseliusPetri Lindqvist näki syntipukiksi KalPan Sami Mutasen, jonka ottelu päättyi laitataklauksesta saadun 5+20 minuutin jäähyn myötä.

Mutanen jätti kaukalon raivoissaan, silmäkulma veressä paikattavaksi luistellut Haapala hiljaisempana. Myös hänen ottelunsa jäi kesken.

KalPa selvitti viisiminuuttisen alivoiman apinan raivolla.

Mutasen ohella päävalmentaja Virta purki pelirangaistuksesta tuntojaan kipakoin sanakääntein.

Ottelun jälkeen Virta ei Mutasen taklausta kommentoinut.

KalPaa korpesi, että Tapparan Otso Rantakari välttyi edellisessä Tampereen-pelissä 5+20-minuuttiselta, vaikka yleinen tulkinta oli, että hän vei KalPan Alexander Ruutun loukkaantuneiden kirjoihin polvitaklauksella.

Tapparan Haapalan jatkaminen finaaleissa on epävarmaa.

– Hän oli taklaustilanteen jälkeen huonovointinen, päävalmentaja Tapola kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat