Tappara-tähti Christian Heljanko pääsi näpäyttämään epäilijöitä – "Ehkä se on nyt nähty"

Tappara-vahti Christian Heljanko: En edes uskaltanut haaveilla tällaisesta 0:54
Tappara-vahti Christian Heljanko: En edes uskaltanut haaveilla tällaisesta

Christian Heljanko, 25, oli monella mittarilla ehkäpä jopa SM-liigan pudotuspelien arvokkain pelaaja. Heljanko oli itsevarmuus koko finaalisarjan ajan. Kaikki huipentui ratkaisevassa finaalissa, jossa Heljanko torjui nollapelin. Näpäyttikö hän epäilijöitä ja asiantuntijoita? Näinkin voisi sanoa.

Ennen pudotuspelejä tehdyissä ennakkoarvioissa Tapparan suurimmat kysymysmerkit kohdistuivat maalivahtiosastolle. Moni epäili, että pystyykö Christian Heljanko torjumaan Tapparan mestariksi.

28. huhtikuuta yksi mies saattoi myhäillä leveästi.

– Ehkä se on nyt nähty, että Heljangollakin voi voittaa mestaruuksia, Heljanko totesi viekkaan hymyn kanssa MTV Urheilulle.

Heljanko oli Tapparan mestaruuskevään iso tukijalka. Matkan varrelle mahtui koitinkiviä, joista suurin tuli vastaan KooKoo-välieräsarjassa.

25-vuotias torjuja kun otettiin vaihtoon toisessa, Kouvolassa pelatussa taistossa.

– Niitä Kouvolan osumia on käyty läpi, eivätkä ne olleet mitään selkeitä veskarin maaleja. Yksi pomppu ja yksi todella hyvä suoritus kaverin pelaajalta. Pelasin niissä ihan samalla tavalla kuin mitä vedin finaaleissa tai puolivälierissä sitä ennen. Kyse on voittamisesta ja voitimme sen pelin. Sen jälkeen piti vain tulla takaisin ja näyttää, että olen se sama mies, Heljanko sanoo yhdestä kevään merkittävästä hetkestä.

Mitä sen jälkeen tapahtuikaan. Heljangon TPS-finaalisarjan torjuntaprosentti oli huima 96,63. Hänen ansiostaan Tappara voitti jopa huonolla pelillä finaaleita.

– Jos joukkue ei ollut parhaimmillaan, niin itse pystyi hoitamaan voiton kotiin. Sitten vaikka tuo Kouvolan tapaus – silloin jätkät paikkasivat hienosti. Ja sieltä tuli toinen veskari, joka hoiti voiton meille. Nuo ovat pieniä, mutta loppupeleissä isoja juttuja joukkueen kannalta, Heljanko sanoo vastavuoroisesta harmoniasta.

Heljanko ei voinut muuta kuin hehkuttaa edessä ollutta joukkuetta.

– Todella kova ryhmä, Heljanko ylisti.

Hurjimmissa hallihuhuissa on ehditty väläytellä, että Heljangon seuraava osoite olisi NHL:ssä.

– Noh… kyllä mää haluan mitata sen oman maksimin, että missä se menee, Heljanko myöntää, jatkaen perään:

– En haluaisi olla tällä hetkellä missään muualla kuin täällä. Olen todella iloinen, että saan jatkaa Tapparassa ensi kaudella, veräjänvartija muotoilee.

Lue myös:

    Uusimmat