Tappara lyö hurjaa höökiä SM-liigafinaalissa – nyt on Pelicans vaikeuksissa, luottomies vaihtoon

Tappara tekee 5-1 maalin 1:53
Tästä lähti Pelicans-maalivahti Patrik Bartosak vaihtoon – Otto Rauhala kasvatti Tapparan johdon toisen erän alussa jo 5–1:een.

Tappara on alkanut lyödä hurjalla tavalla höökiä jääkiekon SM-liigakauden ensimmäisessä finaalissa. Tamperelainen kotijoukkue rynni Pelicansia vastaan muutamassa minuutissa 1–1-tasatilanteesta 4–1-johtoon toisen erän lopussa.

Tappara ja Pelicans vetelivät toisessa erässä hyvän pätkän 1–1-tasatahtia sen jälkeen kun Topias Vilén kihautti lahtelaisille tasoituksen ajassa 21.46.

Pelicans tekee 1-1 maalin 1:11
Topias Vilén maalasi Pelicansin tasoituksen.

Tasoitusmaalinsa jälkeen Pelicans paikoin veikin peliä ja myllytti vaarallisia hyökkäyksiä, ja Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola komensi joukkonsa aikalisälle erän puolivälissä.

Tappara pystyi kasaamaan rivinsä ja alkoi mättää tylysti tulosta erän lopussa.

Ajassa 36.55 Veli-Matti Savinainen ohjasi 2–1:een, ja erän viimeisellä minuutilla Tappara täppäsi limpun uuniin peräti kahdesti. Ensin osui Veli-Matti Vittasmäki siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 39.14, ja 15 sekuntia ennen erän loppua Marcus Davidsson maalasi 4–1:een.

Tappara tekee 2-1 maalin ylivoimalla 1:19
Katso tästä Veli-Matti Savinaisen ohjaama 2–1-maali.

Tappara tekee 3-1 maalin 1:20
Veli-Matti Vittasmäki kasvatti johdon 3–1:een, kun Pelicansille oli tulossa Veli-Matti Savinaisen rikkomisesta rangaistus.

Tappara tekee 4-1 maalin 1:13
Lisää kylmää vettä Pelicansin niskaan: Casimir Jürgens ampuu ja Marcus Davidsson maalaa, 4–1.

Isäntien meno jatkui armottomana kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. kun Otto Rauhala napsautti lukemiksi jo 5–1. Samalla Pelicansin luottovahti Patrik Bartosakin huhkiminen tältä otteluillalta loppui, ja lahtelaisten tolppien väliin luisteli Jasper Patrikainen.

Näet kyseisen tilanteen ylälaidan videolta.

Savinainen (1+1) on rapsinut kaksi tehopistettä.