Tappara murskasi tylyllä tavalla Pelicansin SM-liigan finaaliavauksessa – näin ottelu eteni

Tappara tekee 5-1 maalin 1:53

Tappara oli selvästi parempi SM-liigan kevään finaaliavauksessa, kun se kaatoi Pelicansin 5–1.

Tappara siirtyi avauserässä johtoon, kun Kristian Tanus veivasi kiekon verkkoon. Pelicans haastoi tilanteen, koska Veli-Matti Savinaisen maila osui vieraiden maalivahtiin Patrik Bartosakiin. Osuma hyväksyttiin ja Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kävi kuumana.

Pelicans tuli vahvasti toiseen erään, kun Topias Vilén osui ajassa 21.46. Vieraat hallitsivat toisen erän avauspuoliskoa aina siihen asti, kunnes Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola päätti ottaa aikalisän.

Erän loppu oli Tapparan näytöstä, kun Veli-Matti Savinainen, Veli-Matti Vittasmäki ja Marcus Davidsson heiluttivat maaliverkkoja.

Eikä siinä vielä kaikki. Otto Rauhala uitti rystyltä kiekon nuottaan aivan kolmannen erän alkuhetkillä. Tämä päätti Pelicans-vahdin Bartosakin iltapuhteen.

Finaalisarja jatkuu perjantaina Lahdessa. Mestariksi selviää neljällä voitolla.

Lopputulos, SM-liigan 1. finaaliottelu, Tappara–Pelicans 5–1 (1–0, 3–1, 1–0):

3. erä:

Kello 21.00: "Sitten on asioita, joita en voi kommentoida, niin en kommentoi", Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoi pelin jälkeen C Morelle.

60.00: Summeri soi. Tapparalle jykevä 5–1-voitto. Toisen erän tehohetki oli liikaa Pelicansin kannalta.

60. min: Yleisö antaa seisaaltaan suosiota kotijoukkueelle. Hieno tunnelma Nokia Arenalla.

Siim Liivikiltä paljastus: Pelicansin Tommi Niemelältä upea ele Tapparan kylmäävän tykityksen keskellä 0:44

58. min: Tapparalta varmaa johtoaseman puolustusta. Ei hötköilyä, eikä turhia riskejä.

52. min: Tapparan Mikael Seppälä ja Kristian Tanus namuttelevat Pelicansin maalin tuntumassa. Mutta ei mene. C Moren Siim Liivikin mukaan Tapparan Veli-Matti Savinainen poistui pukukopin puolelle. Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kävi puolestaan haalamassa Patrik Bartosakia pelikatkon yhteydessä. Hieno ele Pelicans-luotsilta.

43. min: Tapparan Waltteri Merelältä jäätävä taklaus Pelicansin Topias Viléniin. Vilén irvistäen vaihtoaitioon.

40.55 MAALI, Tappara, 5–1. Tyly, tylympi, Tappara. Tällä kertaa kirvesrintojen kapteeni Otto Rauhala nostaa kiekon rystyltä verkkoon. Tämä päättää Patrik Bartosakin iltapuhteen, Jasper Patrikainen tolppien väliin. Game over.

Kello 20.26: Pelicansilla melkoinen vuori kiivettävänä. Kolmas erä käyntiin.

2. erä:

Videoita:

Casimir Jürgens ampuu ja Marcus Davidsson saa mailansa väliin, Tappara 4–1:

Tappara tekee 4-1 maalin 1:13

Anton Levtchi syöttää ja Veli-Matti Vittasmäki naulaa Tapparan illan kolmannen:

Tappara tekee 3-1 maalin 1:20

Valtteri Kemiläinen toimittaa kiekon maalille ja Veli-Matti Savinainen saa mailansa väliin:

Tappara tekee 2-1 maalin ylivoimalla 1:19

Kello 20.11: "Parannettiin, mutta ei tuo riitä mihinkään", Pelicansin Topias Vilén totesi erätaukohaastattelussa.

40.00: Aikamoinen erä. Pelicans aloitti terävästi ja hallitsi avauskymppiä. Tapparan aikalisän jälkeen suunta muuttui. Pelicans jäi jälkeen ja joutui rikkomaan. Ja yhtäkkiä tulosta alkoi tulla. Tapparalta kolme maalia erän loppuun. Shokkihoitoa vieraille.

39.45 MAALI! Tappara, 4–1. Hurjaa menoa erän loppuun. Casimir Jürgens heittää pikkumustan maalille ja Anton Levtchi ohjaa isäntien illan neljännen. Samalla avausfinaali käytännössä pakettiin. Ohhoh.

39.14 MAALI! Tappara, 3–1. Isännät menevät nyt menojaan. Tapparalta jälleen vahva pyöritys hyökkäyspäädyssä. Anton Levtchi jakaa pienen syötön aloituskaarien väliin ja Veli-Matti Vittasmäki painaa lötön pönttöön.

36.55 MAALI! Tappara, 2–1. Kirvesrintojen pelätty ylivoimaviisikko takoo tulosta. Valtteri Kemiläinen heittää kiekon maalille ja Veli-Matti Savinainen saa mailansa väliin. Tapparan ykkösylivoima takoi jo HIFK-välieräsarjassa lähes 50 prosentin tehokkuudella lötöä pönttöön. Sama meno meinaa jatkua nyt.

37. min: Tapparan vahva painostus puree ja Pelicans joutuu rikkomaan. Blood boxiin.

35. min: Tappara saanut otetta aikalisän jälkeen. Odottelu on muuttunut aloitteiden tekemiseksi.

32. min: Ikonen palannut Pelicansin vahvuuteen.

32. min: Tapparan päävalmentajalta Jussi Tapolalta kova peliliike: aikalisä. Kirvesrintojen nykytekeminen ei riitä.

31. min: Tappara tötöilee omalla alueella ja Pelicans meinaa iskeä. Pikkuisen meinaa nyt isännillä ote lipsua.

Pelicans tekee 1-1 maalin 1:11

28. min: Tapparan Merelä murtautuu laidasta kohti maalia, näppärä yritys ohi maalista. Pelicansin Ikonen lähti pukukopin puolelle. Ikonen naulasi runkosarjassa Pelicansille 19 maalia.

26. min: Pelicans ei saa tulosta ylivoimalla. Sen aikana vieraiden hyökkääjä Joni Ikonen koki kovia, kun hänen jalkansa sotkeutuivat Tapparan Petteri Puhakan jalkojen kanssa yhteen. Ikonen lensi vauhdilla päin laitaa. Ikonen yritti palata kehiin, mutta poistui nopeasti takaisin vaihtoaition puolelle.

24. min: Pelicansin ylivoima rullaa näyttävästi, lopulta paikka pelataan timantin keskelle Roineelle. Heljanko saa olkapäällään pysäytettyä kiekon.

23. min: Tapparan Veli-Matti Savinaiselta typerä jäähy, kun hän repii Pelicansin Ben Bloodin kypärän päästä.

21.46 MAALI! Pelicans, 1–1. Iikka Kangasniemeltä vahva murtautuminen alueelle, Lenni Killinen tukee ja heittää kiekon selän takaa Topias Vilénille, joka uittaa pikkumustan nuottaan. Noin!

Kello 19.28: Kiekko jäässä, Lehterä vie erän avausaloituksen nimiinsä. Pääseekö Pelicans ytimeen vai onko Tappara yhä kuskin paikalla? Siinä on nyt iso kysymys.

Kello 19.27: Sitten toiseen erään. Torjunnat tähän mennessä: Tapparan Heljanko, 3, Pelicansin Bartosak, 11.

1. erä:

Kello 19.13: ”Kovaa sai pelata, tunne näkyi. Avaushetkillä lähti ukkoa boxiin, mutta sen jälkeen painittiin menemään”, C Moren asiantuntija Janne Pesonen sanoi avauserän tuomarilinjaan liittyen.

20.00: Melkoinen avauserä takana. Räväkkä alku erinäköisten painien myötä. Tapparalta kyseenalainen avausmaali, kun Savinaisen maila osui Pelicans-vahti Bartosakiin. Siitä taas tunnekuohuntaa. Sen jälkeen jatkuvalla syötöllä kunnon merimiespainia.

19. min: Savinainen, tolppa. Tappara osoittaa jälleen vaarallisuuttaan. Paljoa ei vaadita ja yhtäkkiä kirvesrinnat pystyvät luomaan A-luokan paikan.

15. min: Pelicans on saanut hieman paremmin otetta Tapparan vahvan jakson jälkeen. Ytimeen ei vain ole mitään asiaa. Kovaa kamppailupeliä jatkuvalla syötöllä.

Veli-Matti Savinaisen maila osui Patrik Bartosakiin, Tapparan maali hyväksyttiin 3:39

10. min: Tapparan ylivoima pyörii mallikkaasti, mutta Pelicans selviää. Dramaattinen alku finaalisarjalle.

8. min: Maali hyväksytään. Pelicansille kahden minuutin jäähy pelin viivyttämisestä. Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä käy kuumana.

8. min: Tappara haastaa tilanteen. Savinaisen maila osuu Bartosakiin maalinedustakamppailun yhteydessä.

7.29 MAALI! Tappara, 1–0. Nokia Arena repeää, kun Mikael Seppälä ampuu ja kiekko pomppii Veli-Matti Savinaisen luistimen kautta Kristian Tanukselle. Siirto rystylle ja lötö pönttöön. Näyttävä avaushäkki.

7. min: Tapparan prässi puree ja Anton Levtchille loistopaikka Pelicansin maalin tuntumaan. Ei sikaria.

5. min: Kuuma lähtö. Kovaa kamppailupeliä eri puolilla kaukaloa. Pelicans on tullut raikkaasti Nokia Arenan iltamaan.

3. min: "Tunnetta on, molemmat joukkueet palauttelivat heti kiekkoa alaspäin, pitäen kiinni identiteeteistään. Molemmat nojaavat kiekkokontrolliin", C Moren kommentaattori Vallin huomioi alkuhetkistä.

1. min: Painit heti käynnissä. Tapparan Savinainen ja Pelicansin Roine boxiin, syynä väkivaltaisuus.

Kello 18.33: Kiekko jäässä. Avausfinaali käynnissä.

Kello 18.30: Illan päätuomarit Lassi Heikkinen ja Mikko Kaukokari. Oma huomio kohdistuu myös tuomarilinjaan ja siihen, kuinka paljon saumoja hyville ylivoimille tipahtaa.

Kello 18.27: Raketit ja paukkupommit jytisevät Nokia Arenalla. Ensimmäinen finaaliottelu valmis alkamaan.

Videoita:

SM-liigan finaalit käyntiin – Tappara on valtava ennakkosuosikki, Pelicansin persoonat on saatu hurjaan iskuun 3:27

C Moren ennakkoarviot menivät pahasti pieleen, kiitos Pelicansin

C Moren ennakkoarviot menivät pahasti pieleen, kiitos Pelicansin 3:27

Kello 18.21: Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola jakeli varsin kovia kommentteja Ilveksen ja Pelicansin välieräsarjan suuntaan, kun hän puhui niin sanotusta filmausaiheesta. Tapola tyrmää, että hän olisi syyllistynyt mediapeliin.

Kello 18.18: "Hyökkäyslaatu on ollut sellainen asia, mitä meidän pitää vielä parantaa. Miten voimme olla Tapparaa parempi? Olemalla monipuolisempia", Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä huikkasi C Morelle.

Kello 18.14: Pelicansin Ben Blood on ollut isosti esillä kevään pudotuspeleissä. Blood meni pahasti Ilves-pelaajien ihon alle välieräsarjassa.

Kello 18.09: C Moren asiantuntijat uskovat, että Tappara vie finaalit nimiinsä. Yksi nimi nousee isosti esiin: Jori Lehterä.

Kello 18.05: "Pelicans on pelannut hyvää lätkää. Pitää vastata siihen pelaamalla vielä parempaa lätkää ja hoidetaan homma kotiin", Tapparan avainhyökkääjä Veli-Matti Savinainen sanoo finaaliavauksen alla.

Kello 18.00: C Moren studiolähetys on käynnissä. Linkki lähetykseen löytyy tästä.

Kello 17.59: Tappara on ennakkosuosikki nyt alkavassa finaalisarjassa. Pelicansin yllätyssauma lepää vahvasti Patrik Bartosakin varassa.

Kello 17.54: Pelicansin kokoonpano ei muutu millään tavalla siitä, mitä se oli Ilves-sarjan kuudennessa kamppailussa.

Pelicansin miehistö:

Kello 17.52: Tappara saa iloisia uutisia sairastuvan puolelta, kun tähtihyökkääjä Anton Levtchi ja joukkueen kapteeni Otto Rauhala palaavat kehiin. Tapparan ketjut finaaliavauksessa:

Kello 17.47: Tervetuloa SM-liigan kevään ensimmäisen finaaliottelun liveseurannan pariin. Tapparan ja Pelicansin taisto käynnistyy kello 18.30. C Moren lähetys pyörähtää puolestaan liikkeelle kello 18. Teemu Niikon johtamassa studiossa asiantuntijoina ovat Janne Pesonen ja Pekka Saravo. Ottelua selostaa Jani Alkio, kommentaattorina Ari Vallin.