Tappara-luotsi sysää paineet vastustajille – "Ollaan haastajia tässä kilpailussa"

Tapola puolivälieräsarjasta: Henkinen tila oli vahvempi ratkaisuhetkillä 4:36

Kun jääkiekon SM-liigan muut pudotuspelijoukkueet valmistautuvat maanantaisiin puolivälieräotteluihinsa, viettää Tappara vapaapäivää.

Kirvesrinnat lunastivat jo lauantaina paikan välieriin passittamalla Rauman Lukon kesälomalle voitoin 4-1.

Päävalmentaja Jussi Tapola odotti Lukkoa vastaan pidempää ottelusarjaa. Tappara-luotsi listasi yksittäisiä osa-alueita, joilla tamperelaiset olivat lopulta vastustajaansa vahvempia.

- Kyllä me erikoistilannepelissä oltiin vahvempia, ylivoimalla ja alivoimalla. Maalivahtipeli kääntyi meille. Siinä oltiin vahvempia, meidän molemmat maalivahdit.

- Varmasti tämän viimeisen pelin henkinen tila kolmannen erän ratkaisuhetkiin, se me löydettiin vielä vahvemmin kuin Lukko, Tapola ynnää.

Tapparan osalta lähtökohdat tämän kevään pudotuspeleihin ovat olleet aiempiin vuosiin verrattuna hieman erilaiset. Monena keväänä juuri Tappara ja Kärpät ovat olleet ykkösmestarikandidaatteja, mutta tänä vuonna suurimman huomion ovat varastaneet HIFK ja Kärpät. Viime kevään hopearyhmä Tappara on saanut valmistautua tosipeleihin rauhassa.

Asetelma sopii Tapparalle.

- IFK voitti ylivoimaisesti runkosarjan ja varmasti heillä ne ennakkosuosikin paineet ovat harteilla tällä hetkellä - kuten tietysti Kärpilläkin. Kärpät vielä vahvisti merkittävästi joukkuettaan ennen siirtorajaa. Siinä mielessä me ollaan haastajia tässä kilpailussa. Kyllä runkosarjan perusteella IFK ja Kärpät ovat kaikkien mielestä ennakosuosikit ja me tullaan sitten kilpailuun mukaan taustalta, Tapola pohtii.

Tapparan vastustaja perjantaina käynnistyviin välieriin on vielä auki. Valmistautuminen sarjaan aloitetaan todenteolla tiistaina, kahden vapaapäivän jälkeen.

Ylimääräiset huilipäivät antavat mahdollisuuden parannella pieniä vammoja, mutta tauosta on Tapolan mukaan suurta hyötyä myös mentaalipuolella.

- Nämä ovat kovia pelejä henkisestikin. Sä lataat koko ajan. Lataat ennen peliä ja pelin aikana pysyt siinä latingissa koko ajan. Keskityt seuraavan vaihtoon, ja se vie hirveästi henkistä voimavaraa pelaajilta. Nyt tulee hyvään saumaan pieni huili, että saadaan taas uudestaan henkistä voimavaraa, että jaksetaan taas puristaa jokaiseen hetkeen, jokaiseen peliin seuraavassa ottelusarjassa.

Liigan puolivälierät jatkuvat maanantaina kolmella ottelulla.

Lisää Tapolan mietteitä jutun yläpuolella olevalla videolla.

Lue myös:

    Uusimmat