Tanssitaiteilija ja koreografi Tero Saarinen kertoo Jorma Uotisen merkityksestä uralleen: "Sillä tavalla, miten Jorma kohteli tanssijoita..."

Tanssija Tero Saarinen on tehnyt poikkeuksellisen merkittävän uran 9:39
Huomenta Suomen vieraana tanssitaiteilija ja koreografi Tero Saarinen

Tero Saarinen on tehnyt poikkeuksellisen merkittävän uran tanssitaiteilijana ja koreografina.

Tanssitaiteilija ja koreografi Tero Saarinen vieraili lauantaiaamuna Huomenta Suomen haastattelussa. Saarinen on yksi tunnetuimmista suomalaisista tanssitaiteilijoista ja tehnyt poikkeuksellisen merkityksellisen kansainvälisen uran.

Saarisen ura alkoi vuonna 1985 Suomen Kansallisbaletissa. Noin kolme vuotta myöhemmin hän voitti Pariisin kansainvälisen tanssikilpailun nykytanssin sarjan Jorma Uotisen koreografialla B12. Saarinen kertoi Huomenta Suomessa, että sekä kilpailun voitolla että Jorma Uotisen toiminnalla oli suuri vaikutus hänen uralleen.

– Sillä tavalla, miten Jorma kohteli tanssijoita, aloittelevaa tanssijaa ja itseään hakevaa taiteilijan alkua. Se positiivinen ja huumorin kautta ohjaava auktoriteetti, hän muisteli.

Saarinen kuvaili Pariisin kansainväliseen tanssikilpailuun aikoinaan lähtemisen olleen "rohkea ja hullukin heitto".

– Siellä oli isoja ryhmiä, joilla oli hierojat ja managerit, kaikki mukana. Minä olin yksinäni siellä, hän kertoi.

Saarinen kuvasi Uotisen B12:n olleen tajunnanräjäyttävä mahdollisuus haastaa omaa kehoaan ja mieltään. Hän muisteli ymmärtäneensä yhtäkkiä, että oli voittanut Pariisin kansainvälisen tanssikilpailun nykytanssin sarjan.

Miten Saarinen onnistui luomaan niin merkittävän kansainvälisen uran? Miten voi Saarisen vuonna 1995 perustama Tero Saarinen Company -tanssiryhmä? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat