Mainos

Tanssinopettajan miljoonariita: Valvoin yli sata yötä

Tunnettu tanssinopettajapariskunta Leena ja Åke Blomqvist astelivat tänään Korkeimman oikeuden kuulemistilaisuuteen, jossa käsiteltiin heidän ja Nordean välistä riitaa sijoituksissa hävityistä rahoista.

Blomqvistit sijoittivat vuosituhannan vaihteessa kaksi miljoonaa euroa Nordean Selekta-säästövakuutukseen. Yleisen pörssilaskun seurauksena puolet sijoituksista katosi taivaan tuuliin.

- Valvoin toistasataa yötä. Niin paljon otti pattiin, Åke Blomqvist muisteli oikeudessa tänään kymmenen vuoden takaisia tapahtumia.

Riidan keskiössä on pankin tiedonantovelvollisuus. Blomqvistien mielestä heille ei riittävän seikkaperäisesti selvitetty sitä mahdollisuutta, että säästövakuutuksessa myös sijoitettu pääoma voi hävitä.

- Jos sen olisin tiennyt, en olisi koskaan allekirjoittanut sopimusta, Leena Blomqvist puolustautui.

Nordean mukaan pankki on täyttänyt tiedonantovelvollisuutensa sekä suullisesti että kirjallisesti. Pankin mielestä vakuutuksenottajallakin on vastuunsa tutustua huolellisesti sijoitustuotteiden ehtoihin.

Nordean mielestä Åke Blomqvist myös on keskivertohenkilöä selvästä paremmin perillä osakesijoittamisesta ja siihen liittyvistä riskeistä. Blomqvistilla on muun muassa ollut useita osakesalkkuja eri pankeissa. Nordean asianajajan kysymyksiin Blomqvist ei vastannut kovin tyhjentävästi.

Asianajajan tiedustellessa arvo-osuustilin avaamisesta Blomqvist kysyi, mikä se on. Mahdollisista osto- ja myyntitoimeksiannoista hän käski kysyä pankista.

Helsingin käräjäoikeus määräsi keväällä 2008 Nordean korvaamaan Blomqvisteille menetetyt rahat. Runsasta vuotta myöhemmin Helsingin hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen ja hylkäsi Blomqvistien Nordeaa vastaan nostaman kanteen.

Korkeimman oikeuden päätöstä odotetaan vuoden loppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.