Tanssiharrastus vei miehen mukanaan

StepUpin Show Schoolin tiloissa Espoossa virtaa hiki, kun ryhmä 40–60-vuotiaita innokkaita tanssioppilaita treenaa Marco Bjurströmin johdolla Grease-koreografiaa. Vaikka porukka koostuukin pääosassa naisista, lähes viisikymppinen Pekka Palin vispaa jalkojaan muiden mukana.

It-alalla työskentelevän Palinin tanssitausta rakentui nuoruudessa diskon aikakautena. Saturday night fever sekä John Travolta panivat nuoren miehen lanteet keinumaan jo 70-luvulla.

”Musiikki on ollut osa sieluani aina ja nuorena olen tehnyt kaikkea siihen liittyvää, kuten toiminut dj:nä. Elinikäinen unelmani oli ryhtyä harrastamaan paritanssia vakavammin. Eron jälkeen löytyi aikaa ja muutama vuosi sitten menin kurssille ja siitä se lähti. Huomasin tykkääväni ihan hirveästi!” Palin hehkuttaa.

Myöhemmin tanssiharrastukseen alkoi kulua yhä enemmän aikaa, kun Palin liittyi show-tanssiryhmään. Show-tanssiharrastus alkoi kolmisen vuotta sitten, kun Palin oli yökerhon avajaisissa. Mies näki paikan päällä Marco Bjurströmin ja meni juttelemaan tanssigurulle.

”Bjurström kertoi aikuisten projektista, innostuin ja menin paikalle”, Palin muistelee.

Haaveissa Travoltan rooli

Grease-musikaaliin perustuvan tanssispektaakkelin treenit ovat alkaneet hiljattain, mutta loppukeväästä esityksen pitäisi olla hioutunut timanttiseksi.

Tanssipoppoo osallistuu toukokuussa show-tanssin SM-kisoihin aikuisten sarjassa. Kesällä haaveena on päästä esiintymään ympäri Suomea – ja Palinin mielessä on tietenkin nuoruuden idolin rooli.

”Olisihan se jumankauta hienoa päästä tekemään Travolta ja päästä kiertämään Suomea tanssin merkeissä.”

Nykyään Palin tanssii kymmenestä viiteentoista tuntia viikossa. Puolet ajasta kuluu paritanssin ja puolet show-tanssin tiimellyksessä.

”Tanssiminen on ihanaa”

Tulevaisuudessa Palin aikoo jatkaa tanssiharrastusta niin kauan kuin kroppa kestää. Vaikka tanssituntien määrä voikin vanhetessa vähentyä, intoa riittänee vielä vuosikymmeniä.

”Itselleni olen luvannut, että tanssin vielä 40 vuoden kuluttuakin ja tanssin yhteistä nautintoa riittää niin itselle kuin parillekin”, Palin tokaisee.

Tanssiharrastusta suunnittelevia mies haluaa rohkaista uskaltamaan parketeille.

”Ei ole syytä jännittää. Jokainen oppii, se on kiinni vain harjoittelusta – ja harjoittelu on hauskaa.”

Yksinäisten miesten ja naisten ei kannata jäädä kotiin parin puutteen vuoksi. Palinin mukaan peruskursseilla parit vaihtuvat tiuhaan eikä kukaan jää yksin. Myöhemmin tanssiparin voi löytää vaikkapa netistä tai tanssilavoilta.

”Tanssiminen on ihanaa! Jos satutaan samaan paikkaan, hakea saa”, Palin ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja