Tanskan hurja tarina jatkuu: avauskokoonpanoon noussut nuori hyökkääjä ratkaisi jatkopaikan – Walesin turnaus päätökseen murskatappiossa

Tanska eteni jalkapallon EM-kisoissa kahdeksan parhaaan joukkoon, kun se runteli juhannuspäivänä ensimmäisessä neljännesvälierässä Walesin maalein 4-0.

Amsterdamissa pelatun ottelun avausmaali oli 27. minuutilla kaunista katsottavaa, kun Youssuf Poulsenin tilalle avauskokoonpanoon noussut Kasper Dolberg, 23, laukoi 20 metristä kierteisen laukauksen oikealla jalalla maalin takanurkkaan.

Edellisissä kisoissa välieriin yltänyt Wales oli ottavana osapuolena läpi illan, ja Tanska tuli toiselle jaksolle entistäkin nälkäisemmin. Wales-puolustuksen harhasyötön jälkeen Ranskan pääsarjassa Nicea edustava Dolberg rankaisi 48. minuutilla lähietäisyydeltä lukemiksi 2-0.

88. minuutilla nähtiin lisää, kun Atalantan laitapuolustaja Joakim Maehle laukoi lähietäisyydeltä pallon etuyläkulmaan. Maali oli puolustajalle turnauksen toinen.

Barcelonan hyökkääjä Martin Braithwaite sai vielä lisäajalla kaivatun onnistumisen, kun tämän turnauksen avausmaali sinetöi 4-0-loppulukemat videotarkastuksen jälkeen.

Suomen lohkossa toiseksi lopulta sijoittunut Tanska kohtaa puolivälierissä Tshekki-Hollanti-neljännesvälierän voittajan.

Lauantai-illan toisessa neljännesvälierässä kohtaavat kello 22 alkaen Italia ja Itävalta.