Tanska suosittaa nyt maskien käyttöä julkisessa liikenteessä – vain yksi pohjoismaa suosittanut samaa aiemmin

Elokuusta eteenpäin Tanskan terveysviranomaiset kehottavat käyttämään kasvomaskia julkisessa liikenteessä, tiedotti maan yleisradioyhtiö DR perjantaina.

Tanska on vasta toinen pohjoismaa, joka suosittelee kasvosuojainten käyttöä junissa, busseissa ja metroissa. 

Ensimmäinen maskisuosituksesta ilmoittanut Pohjoismaa oli Islanti, joka kertoi asiasta torstaina. Islanti kehottaa käyttämään maskeja julkisen liikenteen lisäksi myös parturi-kampaamoissa.

– Jos aiomme pitää epidemian hallinnassa, turvavälit ja puhtaat kädet ovat edelleen tärkeitä. Tulevina päivinä olemme enemmän tekemisissä toistemme kanssa, kun työt ja koulut alkavat sekä sää viilenee, kertoo Tanskan terveys- ja lääkeviraston johtaja Søren Brostrøm tiedotteessa.

Brostrøm korostaa tiedotteessa, että esimerkiksi ruuhkabusseissa turvavälien pitäminen on vaikeaa, vaikka niistä pyrittäisiin pitämään huolta.

– Tämän vuoksi suosittelemme kantamaan kasvomaskia laukussa ja pitämään sitä kasvoilla niiden tilanteiden varalta, kun turvavälit saattavat rikkoutua.

Perjantaina Tanskassa ilmoitettiin 69 uudesta koronavirustartunnasta. Vaikka tartuntamäärät ovat edelleen alhaisia, ne ovat kasvaneet hiljalleen viimeisen kahden viikon aikana.

Kasvomaskisuositus astuu voimaan elokuun alussa. 

Asiasta uutisoi Suomessa ensin Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat