Tänne suomalaiset haluavat talvilomalle – retrosuosikit nousussa

Tänä vuonna suomalaiset haluavat viettää talvilomansa pääasiassa lämpöisessä: seitsemän kymmenestä haetuimpien kohteiden listalla sijaitsee etelän lämmössä. Matkahakukone Momondo listasi suomalaisten suosituimmat lentohaut koulujen talvilomaviikoille.

Kestosuosikki Bangkokin lisäksi suomalaisten haetuimpien talvilomakohteiden kärjessä on myös kuusi muuta lämmintä kohdetta: Malaga, Miami, Dubai, Las Palmas, Phuket ja Teneriffa. Näistä Miami ja Dubai ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten suosikkeina viimeisen vuoden aikana. Yllättäen myös 90-luvun suosikit, Teneriffa ja Las Palmas, ovat tehneet paluun kärkikymmenikköön.

Hieman kylmemmissä ilmanaloissa sijaitsevia kohteita kärkikymmenikköön mahtui vain kolme: Lontoo, New York ja München. Näistä kaksi ensimmäistä ovatkin tuttu näky suosituimpien kohteiden listalla ympäri vuoden. München puolestaan on listalla uusi tuttavuus.

– München on mielenkiintoinen kaupunkikohde, mutta sen suosiota hiihtoloman lentohauissa selittää myös Alppien läheisyys. Viime aikoina avatut suorat reittilennot Miamiin ja Dubaihin ovat puolestaan kasvattaneet näiden kaupunkien suosiota suomalaisten keskuudessa, sanoo Momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen.

Suomalaiskohteista hiihtoloman suosikkeja ovat Helsinki ja Kittilä, joista kumpikaan ei mahtunut koko maan kärkikymmenikköön. Myös kestosuosikit Barcelona, Berliini ja Rooma jäivät koko Suomen kattavassa listauksessa kärjen ulkopuolelle. Paikkakuntakohtaisissa vertailuissa nämä kohteet kuitenkin nousevat listalle.

Koko Suomen haetuimmat talvilomakohteet viikoille 8–10 (kaikki lentoasemat):

1. Bangkok
2. Malaga
3. Miami
4. Lontoo
5. Dubai
6. New York
7. Las Palmas
8. Phuket
9. München
10. Teneriffa

Pääkaupunkiseutulaiset ja turkulaiset eri mieltä talviloman parhaista lomakohteista

Viikolla 8 lomailevat eteläisen Suomen asukkaat noudattavat perinteistä Helsinki-Turku-vastakkainasettelua myös suosituimpien lentohakujensa perusteella. Pääkaupunkiseutulaiset haaveilevat turkulaisia enemmän kaukokohteista: Helsinki-Vantaalta on haettu lentoja Thaimaan ja Yhdysvaltojen kohteisiin sekä Dubaihin. Turkulaisten suosikkilistaa puolestaan hallitsevat Euroopan ja kotimaan kohteet.

– Eri kaupunkien suosikkilistojen eroavaisuuksia selittävät jonkin verran kultakin lentoasemalta lähtevät reitit: matkoja haetaan eniten sinne, minne pääsee helposti, selventää Jalonen.

Viikon 8 haetuimmat kohteet Helsinki-Vantaalta:

 1. Bangkok
 2. Miami
 3. Dubai
 4. Lontoo
 5. New York
 6. Malaga
 7. Phuket
 8. Barcelona
 9. Las Palmas
 10. München

Viikon 8 haetuimmat kohteet Turusta:

 1. Gdansk
 2. Barcelona
 3. Tukholma
 4. München
 5. Lontoo
 6. Kittilä
 7. Teneriffa
 8. Malaga
 9. Las Palmas
 10. Alicante

Keski-Suomesta halutaan Espanjan lämpöön

Viikolla 9 lomailevat keskisuomalaiset puolestaan haaveilevat Espanjan lomakohteista Malagasta, Las Palmasista, Teneriffasta ja Barcelonasta. Vaasalaisten kymmenen kärkeen mahtuvat nämä kaikki, kun taas lappeenrantalaisten ja tamperelaisten listaan mahtuu näistä kolme. Muutenkin kaupunkien välillä on alueellisia eroja: Lappeenrannasta halutaan talvilomalla Italiaan, Tampereelta Euroopan suurkaupunkeihin ja Floridaan sekä Vaasasta länsinaapuriin. Myös kotimaankohteiden suosiossa oli kaupunkien välillä eroja. Lappeenrannasta ja Tampereelta suunnitellaan matkoja Kittilään ja Vaasasta Helsinkiin.

Viikon 9 haetuimmat kohteet Lappeenrannasta:

 1. Milano
 2. Düsseldorf
 3. Barcelona
 4. Kittilä
 5. Girona
 6. Malaga
 7. Las Palmas
 8. Berliini
 9. Lontoo
 10. Helsinki

Viikon 9 haetuimmat kohteet Tampereelta:

 1. Lontoo
 2. Teneriffa
 3. Tampa
 4. Bremen
 5. Malaga
 6. Kittilä
 7. Tukholma
 8. Berliini
 9. Barcelona
 10. Miami

Viikon 9 haetuimmat kohteet Vaasasta:

 1. Tukholma
 2. Helsinki
 3. Miami
 4. Las Palmas
 5. Malaga
 6. Lontoo
 7. Barcelona
 8. München
 9. Dubai
 10. Teneriffa

Pohjoisesta suunta Helsinkiin ja Eurooppaan

Muiden suomalaisten tavoin myös viikolla 10 lomailevat pohjoissuomalaiset haaveilevat Espanjan lämmöstä – oululaiset tosin rovaniemeläisiä useammin, sillä Oulun haetuimpien lentojen viiden kärjessä on neljä espanjalaiskohdetta. Pohjois-Suomen suosituimmissa lentohauissa korostuvat Espanjan lisäksi myös muut Euroopan klassiset matkakohteet, kuten Rooma, Praha ja Budapest. Siinä missä eteläisemmästä Suomesta matkataan talvilomalla Lappiin, pohjoisesta suunnataan etelään. Sekä Oulun että Rovaniemen haetuin kohde on Helsinki.

Viikon 10 haetuimmat kohteet Oulusta:

 1. Helsinki
 2. Malaga
 3. Teneriffa
 4. Las Palmas
 5. Lontoo
 6. Tukholma
 7. Barcelona
 8. Praha
 9. Rooma
 10. New York

Viikon 10 haetuimmat kohteet Rovaniemeltä:

 1. Helsinki
 2. Teneriffa
 3. Lontoo
 4. Rooma
 5. Bangkok
 6. Las Palmas
 7. Barcelona
 8. New York
 9. Budapest
 10. Pariisi

Lähde: Momondo

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

  Uusimmat