Tangoprinsessa kirkasti kruununsa – Erika Vikman on uusi tangokuningatar

Uudeksi tangokuningattareksi on valittu tamperelainen Erika Vikman. Tuomareiden äänet jakaantuivat tasaisesti ja kisa ratkesi vasta tuomariston viimeisellä äänellä. 

– Tämä on unta. Nipistä, tuore voittaja kommentoi heti kisan ratkettua.

Miten aiot juhlia?

– Nyt ensinnäkin on tangokadulla jäätävät tanssit.

Tuomareista estraditaiteilija Helena Lindgren arvioi, että kulunut vuosi on tehnyt Vikmanille hyvää ja hänestä löytyy myös kuningatarmaisuutta.

– Ihana Eerika. Sanoin jo vuosi sitten, että olet poikkeuksellisen lahjakas nuori laulaja, jolla on myös kyky kertoa nuoresta iästä huolimatta tarina koskettavasti. Ja mikä on ihanaa, sä pyrit myös tuomaan jotain omaa jokaiseen lauluun, Lindgren sanoi.

Vikman aloitti kilpailun kappaleella ”Näiden tähtien alla”. Toisella kierroksella finalistit esittivät tangosovituksia Juice Leskisen lauluista. Vikman lauloi kappaleen ”Rakkauden haudalla”.

– Kasvoin kodissa, jossa toinen vanhempi kuunteli vain Juicea, ja toinen kuunteli vain tangoa, joten tämä oli minulle hyvä kierros, Vikman kertoi esityksestään.

Kruunusta kisattiin viime vuoden finalistien välillä 

Tangokuningattaren kruunusta mitteli yhteensä kuusi finalistia. Kisa kruunusta käytiin lopulta yleisön suosikin Vikmanin ja viime vuoden finalistin, ähtäriläisen Nina Åkermanin välillä kaksintaistossa eli superfinaalissa.

Erika Vikman oli viime vuoden tangoprinsessa. Myös Nina Åkerman selviytyi tangolaulukilpailun finaaliin viime vuonna.

Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selvisivät myös pyhäntäläinen Virpi Piippo ja jyväskyläläinen Ailamari Vehviläinen

Muita kuningatarfinalisteja olivat laukaalainen Jonna Ortju ja helsinkiläinen Raisa Laine.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja