Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja kommentoi syväkurkun väitteitä

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n toimitusjohtaja Pekka Leinonen kertoo oman näkemyksensä kritiikistä.

Tangokuninkaallisten työtilanne vaihtelee huomattavasti. On paljon hyvin menestyviä kuninkaallisia, mutta löytyy myös heikommin menestyneitä, totta kai.

Koventunut kilpailu ei kosketa vain tangokuninkaallisia, vaan samassa veneessä ovat myös muut kevyen musiikin artistit. Erona on vain se, että tangokuninkaalliset saavat muita paremmat lähtökohdat päästessään kertaheitolla, useinkin täydestä tuntemattomuudesta, luomaan uraa koko kansan viihdyttäjinä.

Vaikka kuninkaallisten valinnassa pyritään varmistamaan monin eri tavoin henkilön soveltuvuus ja kypsyys tähän rankkaan ammattiin, ei valinnassa aina onnistuta. Toiset ovat kypsempiä ottamaan vastaan työn moninaiset vaatimukset kuin toiset.

Väite siitä, että kuninkaalliset jätetään valinnan jälkeen oman onnensa nojaan näyttää perustuvan täydelliseen tietämättömyyteen tämän erittäin tarkkaan harkitun prosessin kulusta.

Neuvoja on tarjolla

Valinnan jälkeen kuninkaalliset otetaan koko kuninkuusvuoden ajaksi "koulutukseen", mikä tarkoittaa, että kuninkaallisen ympärillä on niin Tangomarkkinoiden organisaatiossa kuin keikkoja järjestävässä ohjelmatoimistossa ja levy-yhtiössä asiantunteva turvaverkko, joka on valmis auttamaan kaikissa eteen tulevissa ongelmissa ja koulii kuninkaallista vaativiin tilanteisiin.

Tämä huolenpito ja neuvonta jatkuu myös kuninkuusvuoden jälkeen, jos siihen on aihetta ja - mikä tärkeintä - jos kuninkaallinen on valmis ottamaan neuvoja vastaan.

Oleellinen kysymys onkin, kuinka vastaanottavainen kuninkaallinen on asiantuntijoiden neuvoille ja ohjaukselle. Kokemus on osoittanut, että parhaiten menestyneet kuninkaalliset ovat tässä suhteessa olleet "hyviä oppilaita", mikä yhdistettynä tehtävän vaatimiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin on tuottanut hyvän lopputuloksen.

Tavoitteena pitkä ura

Kuten esitetyissä näkemyksissä on todettu, kukaan ei ole valintahetkellä valmis, mutta kenenkään etua ei myöskään aja se näkemys, että kuninkaallinen jätetään järjestävän organisaation toimesta yksin. Tangomarkkinoiden ehdoton tavoite on, että kuninkaallisten ura on noususuuntainen ja että ura kestää mahdollisimman pitkään.

Toteamus, että tangokuninkaallisen tittelin voitto on vasta alku ja sen jälkeen pitää tehdä itse työ, on tietysti aivan totta. Miten asian pitäisi sitten mennä? Jokainen luo uransa itse omilla avuillaan.

Ei yleisön viihdyttäminen voi tässä suhteessa olla erityisasemassa muihin ammatteihin verrattuna. Uraa voidaan pönkittää ja auttaa kaikin mahdollisin tavoin, mutta lopullinen työ jää luonnollisesti artistin itsensä tehtäväksi.

Ystävällisin terveisin,

Pekka Leinonen

Lue myös:

    Uusimmat