Tänään tv:ssä: Elastisen kyydissä Helsingin kaduilla – "Joka kadunkulmalle löytyy tarina"

Teknavin 17. tv-kauden toisessa jaksossa esitellään Geneven autonäyttelyn helmet, testataan uudistunut Porsche Macan, vieraillaan Kian tehtaalla ja käydään ajelulla Elastisen kanssa.

Suomiräpin pioneeri Elastinen alias Kimmo Laiho on ajanut Suomea päästä päähän yli 20 vuoden ajan eikä loppua ole näkyvissä. Mies tunnetaan myös suurena urheiluautojen ystävänä, mutta tällä hetkellä keikkamatkat ja omat ajot taittuvat Mercedeksen V-sarjan tila-autolla.

– Mun elämässä on sellainen hetki, että panostan paljon duuniin. Mulle keikkailu on musabisneksen kuninkuuslaji. Meitä on reissuilla 6 jätkää, mikä on liikaa henkilöautoon ja liian vähän keikkabussiin, Laiho perustelee nykyistä autovalintaansa vieressä istuvalle Teknavin toimittajalle Mia Pelttarille.

Kurvailu Etelä-Helsingin kaduilla tuo Laihon mieleen monia tarinoita vuosien varrelta.

– Oon pyörinyt paljon Stadissa ja näissä geimeissä. Melkein joka kadunkulmaan löytyy joku tarina. Tällä kadulla kuvattiin Uniikin musavideota, missä oli mukana Ferrari. Keskellä yötä melkein joka ikkunaan syttyi valot, ja tuolta tuli ukkeleita pyjamat päällä räyhäämään. Laiho muistelee hymy huulilla.

Kevät on perinteistä messuaikaa, ja autoalan suurimman huomion kerää vuotuinen Geneven autonäyttely. Teknavi oli menossa mukana, ja ohjelmassa esitellään kotimaan markkinoiden kannalta mielenkiintoisimmat uutuudet super- ja unelma-autoja unohtamatta.

Viisi vuotta sitten markkinoille tullut Porsche Macan on noussut saksalaisvalmistajan myydyimmäksi malliksi. Risto Virtanen testaa, miten kasvojen kohotuksen kokenut Porschen pienempi katumaasturi pärjää ajotestissä.

Uusien autojen lisäksi jaksossa perehdytään niiden valmistukseen. Teknavin autotoimittaja Mikko Autio oli paikalla Slovakiassa, kun Kian tehtaalla alkoi uuden ProCeed-mallin valmistus.

Kuvat: Mikko Autio ja Teknavi

Teknavin 17. tuotantokauden toinen jakso esitetään maanantaina 1.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ti 2.4. klo 14.00, to 4.4. klo 00.55 ja su 7.4. klo 13.00 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat