Mainos
Kotimaa

Päivän tärkeimmät uutiset videomuodossa

Katso täältä!

Tänään MTV:llä: "En suostu olemaan lainsuojaton isä" – dokumentti sitkeästä taistelusta

MTV3-kanavalla näytetään tänään isänpäivänä klo 16.25 koskettava tositarina entisen liigakiekkoilijan Mikael Jämsäsen pitkästä ja monimutkaisesta isyystaistelusta. Lainsuojaton isä -dokumentti kertoo Mikaelin näkökulmasta, miten lapsen menettäminen muuttaa isän koko elämän. 

"Lapselle velkaa"

Mikael Jämsänen sai vuonna 2009 lapsen naisen kanssa, joka oli vielä virallisesti naimisissa toisen miehen kanssa. Tyttären elämän alkumetreillä Jämsäsen ja lapsen äidin suhde päättyi yllättäen ja äiti palasi aviomiehensä luokse.

Jämsänen ei saanut enää tavata tytärtään eikä hänellä ole lain mukaan mitään oikeutta lapseensa. Mikael alkoi kuitenkin etsiä keinoja epäoikeudenmukaiseksi kokemansa tilanteen parantamiseksi.

–Mä olen sille lapselle velkaa tämän. Haluan olla oman lapseni vuoksi taistelija tämän asian kanssa. En halua olla sellainen, joka kääntyy hiljaa pois ja sanoo, että mulla ei ole lasta, Mikael sanoi surullisena pian lapsen menetyksen jälkeen.

"En suostu olemaan lainsuojaton isä"

Mikael Jämsänen aloitti poikkeuksellisen sitkeän taistelun biologisen isyytensä vahvistamiseksi sekä vanhentuneen isyyslain muuttamiseksi. Hän omistautui täysin lasten ja isien oikeuksien parantamiseen. Jämsänen ei suostunut olemaan lainsuojaton isä.

Dokumentin käsikirjoittaja Ripsa Koskinen-Papunen ja kuvaaja Esa Kurkikangas seurasivat Mikael Jämsäsen kahdella rintamalla käymää isyystaistelua peräti kuuden vuoden ajan. Dokumentin on leikannut editoija Sari Paananen. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja