TamU-pomo ihmettelee Palloliiton ajojahtia

Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätös evätä Tampere Unitedilta oikeus pelata kotimaan sarjoissa yllätti täysin seuran johdon.

Valiokunnan mukaan TamU:n yhteistyö singaporelaisen Exclusive Sports PTE Ltd:n kanssa on ollut sääntöjenvastaista ja heikentänyt jalkapalloilun mainetta.

- Emme uskoneet, että näin tulisi käymään, TamU:n toimitusjohtaja Deniz Bavautdin sanoi MTV3:lle.

Kurinpitopäätöksestä on aikaa valittaa viikko, mutta Bavautdin kertoi, että ensimmäinen versio valituksesta on jätetty jo pian päätöksen jälkeen.

TamU:n mukaan päätöstä on perusteltu asiavirheillä, jotka seura pystyy oikaisemaan. Esimerkiksi Bavautdin nostaa kurinpitopäätöksen kohdan, jonka mukaan seura olisi ollut yhteyksissä Palloliittoon singaporelaisyhtiön kanssa solmitun 300 000 euron arvoisen sopimuksen tiimoilta vasta kuluvan vuoden tammikuun lopussa.

- Olemme olleet yhteyksissä Palloliittoon huomattavasti aikaisemmin, kuin mitä kuripitovaliokunnan päätöslausumassa mainitaan. Pystymme dokumentoimaan sen ja toimitamme tiedot eteenpäin, Bavautdin lupasi.

Pelioikeutta toivotaan nopeasti takaisin

Tamperelaisseurassa toivotaan, että nopea vastine kurinpitovaliokunnalle toisi pelioikeuden takaisin jo lähipäivinä. Seuran tulevaisuuteen valituksen mahdollisen hylkäämisen jälkeen ei Bavautdin halunnut ottaa kantaa.

- Nyt mennään asia kerrallaan, hän lausui.

Olemassaolostaan kamppailevassa tamperelaisseurassa ovat kevään tapahtumat tuntuneet ajojahdilta.

- Tuntuu, että meitä on jahdattu tässä kaikkien toimesta, niin jalkapalloliigan kuin Palloliiton. Liigassa me olemme muille joukkueille yksi kilpailija enemmän. Parempi yksi kilpailija vähemmän, koska meidän rahamme jaettaisiin sitten kaikkien muiden kesken. Se on jotenkin ymmärrettävää, mutta Palloliittoa en ymmärrä. Kai sekin puoli selviää, kun asiaa vatvotaan, Bavautdin puuskahti.

Mikäli Palloliiton kurinpitovaliokunta kumoaa päätöksensä, on TamU:lla vielä edessään seuralisenssikomitean vakuuttaminen seuran talouden liigakelpoisuudesta. Asiassa nähdään päätös näillä näkymin aikaisintaan 26. huhtikuuta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja