TamU-ikoni sätti "Pöllöliittoa"

Sakari Saarinen tunnetaan jalkapallon liigakentillä pelaajana, joka taistelee viimeiseen saakka. Edes peräänantamattomuudesta ei nyt tunnu nyt olevan apua.

- Kyllä tämä viimeisin päätös selvensi taas sitä, että Palloliitto on pöllöliitto. Huuhkajat olivat stadionilla, ja nyt jo liitossakin. Ei siellä tunneta asioita, Saarinen latasi tostaina, kun hänen seuransa Tampere United suljettiin kaikesta kilpailutoiminnasta.

TamU:a vuodesta 2000 lähtien edustanut ja kolme mestaruutta voittanut Saarinen pelasi ensimmäisen liigakautensa jo 1999 TPV Tampereessa. Jo silloin hän joutui käymään oikeutta ja huomasi Palloliiton puutteet.

- Me pelaajat haettiin oikeusteitse maksamattomia palkkoja. Vastassa olivat Miika Juntunen ja Jukka Gustafsson. Palloliitolta oli mukana niissä palavereissa Esa Furuholm, joka vain kaveerasi Gustafssonin kanssa eli ei sieltä silloinkaan saatu mitään apua, Saarinen muistaa yhä.

Gustafsson oli vuosina 1991-2006 Palloliiton varapuheenjohtajana.

- Palloliitto oli jo 90-luvun lopulla pihalla asioista aivan täysin, eikä paljon taida olla opittu vuosien aikana. Tämänkin tuoreen päätöksen taustalla on aivan selviä asiavirheitä, Palloliitto on täynnä puusilmiä. Seura on tietääkseni jo valittanut, Saarinen sanoo.

Maalivahti Mika Hilander kuuli asiasta alkuillasta treenien jälkeen muiden pelaajien tavoin.

- Päätöstä tehtäessä ei ole paljon mietitty sitä, mikä on pelaajien asema tässä. Nyt on suljettu peleistä, mutta kuinka pitkäksi aikaa?

Perjantai on toivoa täynnä ja omalta kohdaltani voin sanoa, että minulla on sopimus Unitedin kanssa eikä mitään mahdollisuuksia neuvotella minkään muun seuran kanssa, Hilander sanoo.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat