Poliisi tutkii ampuma-aserikosta ja törkeän rikoksen valmistelua oppilaitoksessa Kangasalla – "Koskee tämän päivän tapahtumia"

Pirkanmaalla Kangasalla ammattioppilaitoksessa tutkitaan ampuma-aserikosta ja törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua, Sisä-Suomen poliisi kertoo. Poliisin mukaan tilanne on jo ohi eivätkä sivulliset ole vaarassa.

Poliisin mukaan epäilyt kohdistuvat Finnentiellä sijaitsevaan Tampereen seudun ammattiopiston Tredun toimipisteeseen. Poliisin mukaan esitutkinta on alkuvaiheessa, eikä muuta tiedotettavaa tällä hetkellä ole.

Törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta voidaan tuomita vain, jos valmistelu on koskenut vähintään törkeää pahoinpitelyä.

Tredun koulutusjohtaja Regina Blom kertoo STT:lle, että poliisin esitutkinta koskee tämän päivän tapahtumia ja poliisi on ollut paikalla Finnentien toimipisteessä aikaisemmin tänään.

Blom sanoo, että tilanteen rauhoittamisen jälkeen oppilaitoksessa palattiin jatkamaan opetusta.

– Ihan normaalisti meidän kriisitoimintaohjeita noudattamalla tilanteessa on edetty, Blom sanoo.

Finnentiellä opetusta järjestetään yli 500 opiskelijalle. Oppilaitoksessa voi opiskella muun muassa sosiaali- ja terveysalaa, turvallisuusalaa, rakennusalaa ja ravintola-alaa.

Juttu päivitetty kello 15.02 koulutusjohtajan kommenteilla.

Lue myös:

    Uusimmat