Tämän Volkswagen Golfin hinta putosi Suomessa rajusti – maahantuoja: "Ei mikään kampanja"

VW Golf meni isosti uusiksi 2:50
Tältä näyttää kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golf. Auto tulee tarjolle peräti viitenä eri hybridiversiona, mutta täyssähkömallia Golfista ei enää nähdä.

Volkswagenin maahantuonnista kerrotaan, että e-Golfin hinta on asemoitu vastaamaan nykyistä markkinatilannetta.

Volkswagen on yllättäen pudottanut Golfin sähkömallin, e-Golfin hintaa. Hinnanpudotus on merkittävä, Suomessa peräti 8 000 euroa.

Nyt e-Golfin lähtöhinta täällä on sentilleen 35 089,89 euroa.

– Myös Saksassa e-Golf maksaa vähemmän kuin aikaisemmin, siellä alkaen-hinta on tällä hetkellä 31 900 euroa, kertoo maahantuojan viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen. Volkswagenia tuo maahan Keskon omistama K-Auto.

Miksi hintaa pudotettiin?

– Hinta on asemoitu uudelleen tämän hetken markkinatilannetta vastaavaksi, vastaa Karjalainen.

Volkswagen esitteli viime torstaina uuden, kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golfin. Uudesta Golfista ei enää tule sähköversiota, vaan se korvataan syyskuussa esitellyllä ID.3-täyssähköautolla. Sen edullisimman mallin hinnan on luvattu jäävän Saksassa alle 30 000 euron. Tosin kauppa aloitetaan noin 40 000 euroa maksavalla versiolla.

Golfin nykyiseen eli seitsemänteen sukupolveen perustuvan ja e-Golfin valmistus jatkuu kuitenkin vielä ainakin ensi vuonna.

– Volkswagen e-Golfia voi edelleen tilata normaalisti niin kauan kuin autoa valmistetaan. Kyseessä ei ole rajattu erä, eikä kyse myöskään ole mistään kampanjasta, kertoo Karjalainen.

Volkswagen e-Golfin yhdistetty toimintamatka on 229 kilometriä WLTP-mittaustavan mukaan, ID.3:n eri mallien kantama akun kapasiteetista riippuen on 330–550 kilometriä.

Aiemmin esimerkiksi sähköautonvalmistaja Tesla on pudottanut roimasti autojensa hintoja myös Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat