Tämän verran suomalaiset valmiita satsaamaan keittiöremonttiin

Graniitti on suomalaisten halutuin keittiötasomateriaali, ja suomalaiskodeissa keittiöremonteista ollaan valmiita maksamaan noin 4000-8000 euroa. Tulokset käyvät ilmi tänä keväänä tehdystä tutkimuksesta.

Tutkimukseen vastanneista yli 40 % suosisi luonnonkivitasoa. Luonnonkivitasoista halutuin on graniittinen taso (28,5 %), mutta myös marmoritasoilla on kannattajansa. Myös puutasot ovat suosittuja; vajaa kolmannes vastaajista valitsisi puutason keittiöönsä.

Viime vuosina sisustuslehdissä näyttävästi esillä olleet kvartsitasot valitsisi 5 % kuluttajista. Laminaattitasoja suosivat yli 65-vuotiaat.

Keittiötasoja valitsevat suomalaiset kiinnittävät huomionsa kestävyyteen, hoidon helppouteen ja hintaan. Graniittisten luonnonkivitasojen suosiota selittää kivimateriaalin kestävyys ja hoidon helppous.

Mikä on sopiva keittiöbudjetti?

Tutkimukseen vastanneiden mielestä kohtuullinen keittiöremontin hinta on 4000–8000 euroa. Vain kuutisen prosenttia haluaa sijoittaa yli 10 000 euroa. Kahdeksan kymmenestä aikoo turvautua ainakin osittain ulkopuoliseen suunnitteluapuun ja kolme neljästä aikoo käyttää remontissa rakennus- tai asennuspalvelua. Syyksi ulkopuolisen avun käyttöön mainitaan yleensä oma osaamattomuus ja aikapula.

Keittiötasotutkimuksen teki Innolink Research Oy Kiviteollisuusliitto ry:n toimeksiannosta. Tutkimuksen tulokset perustuvat 500 vastaukseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja