Tämän takia Leijonat saa olla todella tarkkana MM-puolivälieräottelussa – "Spesiaalijoukkue"

Leijonien MM-kohtalo on tapetilla tänään torstaina, kun illan puolivälieräottelussa vastaan asettuu Tshekki. Suomen joukkueen apuvalmentajan Mikko Mannerin mukaan Tshekki on ”spesiaalijoukkue”, jonka kanssa Leijonat saa olla tarkkana.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi oli oman B-lohkonsa toinen, mikä tiesi sitä, että se kohtaa puolivälierissä A-lohkon kolmosen eli Tshekin.

Perinteisen kiekkomaan Tshekin turnaus lähti yskähdellen liikkeelle. Tshekki hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, minkä jälkeen kehityskäyrä on osoittanut väkevästi ylöspäin.

Tshekki voitti alkulohkon päätösvaiheilla viisi ottelua putkeen.

Mitä vahvuuksia Tshekillä on, Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner?

– Ne liittyvät heidän hyökkäystaitoonsa. Heillä on siitä spesiaalijoukkue, että he tykkäävät ”ylimiehittää” kiekon hyvin nopeasti hyökätessä. Eli sillä puolella, missä kiekko on, sille puolelle singahtaa hyvin nopeasti ukkoja. Se taas haastaa puolustuspelivalmiuden ja nopeuden heti avauskiekon pudottamisesta lähtien. Puhutaan niin sanotuista alapeleistä ja mitä maalin lähellä tapahtuu. Siellä ovat ne heidän vahvuutensa, Manner kuvailee MTV Urheilulle.

Tätä kautta Leijonat joutuu kovaan testiin.

– Puhutaan puolustusvalmiudesta ja siitä, ettei siellä tule sellaisia oho-hetkiä. Ettei tule yllättäviä vastaiskuja ja ettei jäähyherkkyys kasva sitä kautta. Koska Tshekillä on kuitenkin erittäin vaarallisia ylivoimapelaajia. Meidän pitää olla viisaita, kun menetämme kiekon. Eli että pystyisimme nopeasti puolustamaan keskilinjaa ja pystyisimme sijoittumaan ryntääviä pelaajia vastaan, Manner pohjustaa.

Miten Leijonat kaataa Tshekin? Mannerin mukaan Suomen joukkue luottaa vahvasti omaan tyyliinsä ja tapaansa pelata.

– Kekenkään ei tarvitse miettiä, että missä pitäisi olla. Peli on pelaajien selkäytimessä. Meidän pitää pystyä voittamaan kaksinkamppailuja hyökkäysalueella. Tarvitsemme lisää maalille murtautumisia. Eli lisää päätynousuja, milloin vastustajan jäähyriski kasvaa. Pidetään puolustusvalmiutta yllä ja voitetaan kiekollisena yhdellä yhtä vastaan -tilanteita. Sen jälkeen kohti maalia, Manner viitoittaa.

Leijonat lähtee peliin tutulla teemalla.

Kun aika on.

– Jokainen valmistautuu peliin omalla tavalla. Mutta sitten kun peli on käsillä, niin sitten muututaan keskittyneiksi huippu-urheilijoiksi, huippujoukkueeksi ja huippujoukkueen jäseniksi. Ei turhaan haeta mitään ylivalmistautumista, vaan ihan normaalin kaavan kautta. Sitten kun aika on, niin sitten mennään, tehdään sovittuja asioita ja luotetaan toinen toisiimme, Manner sanoo teemasta ja Suomen lähtökohdista.

Lue myös:

    Uusimmat