Jukka Jalonen paljasti Leijonien MM-tunnuslauseen – sama teema läsnä kuin maailmanmestaruuskeväänä

Leijonat kohtaa tämän illan MM-puolivälieräottelussa Tshekin. Jukka Jalosen mukaan Suomi hakee rentoa pelisuoritusta – tutun teeman kautta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomen joukkue oli lähes täysvahvuisesti läsnä torstain aamujäillä. Joukosta puuttui vain Peter Tiivola, joka on loukkaantunut.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kokosi joukkueen yhteen aamujäiden loppuvaiheilla. Viesti oli yksinkertainen.

– Tämä on meille kaikille tärkeä juttu, mutta ei tämä kuitenkaan mikään maailman tärkein asia ole. Me joko voitamme tai häviämme. Elämä jatkuu senkin jälkeen, Jalonen kertoi puheestaan MTV Urheilulle.

– Olemme valmiita lyömään kaiken peliin. Sitten kun ottelu päättyy, niin sitten nähdään, että miten onnistuimme. Pyritään saamaan riittävän rento pelisuoritus tähän tilanteeseen nähden, Jalonen jatkaa.

Suomen joukkueella on käytössä tuttu teema.

”Kun aika on.”

– Samalla sloganilla mennään, Jalonen sanoo, viitaten kevääseen 2019, jolloin Leijonat voitti MM-kultaa kyseiseen teemaan nojaten.

– Tähän asti tuo on pitänyt hyvin. Keskittyminen on ollut aina siinä hetkessä, mitä milloinkin on tehty. Olimme äskettäin jäällä ja keskityimme siihen. Nyt mennään huilaamaan ja lepäämään. Olemme illalla valmiita, kun peli alkaa, Jalonen miettii.

Leijonat kohtaa illalla sille hyvin tutun vastustajan.

– Tshekillä on erittäin pelinopea ja pelitaitava joukkue. Siellä on hyviä maalintekijöitä ja kylmähermoisia viimeistelijöitä. Meidän pitää pelata joukkueena hyvin molempiin suuntiin ja olla tehokas paikoissa. Samalla meidän pitää pystyä puolustamaan heidät pääosin pois pahoilta tekopaikoilta. Pyritään pitämään ne minimissä. Kyllähän niitä paikkoja väkisin tulee aina, mutta ei siinä sen kummempaa. Ei siellä kukaan mitään kaneja vetele hatusta. Ei ne, eikä mekään. He tietävät, että miten me pelaamme ja me tiedämme, että miten he pelaavat. Lähtökohtaisesti hyvin tasainen ottelupari, Jalonen ennakoi.

Alla Atte Ohtamaa linjaa Leijonien prinsiipit Tshekki-puolivälierään.

Lue myös:

    Uusimmat