Mainos

Tämä video järkytti myös McDonald'sin – ei herkimmille

Yhdysvalloissa McDonald's on katkaissut yhteistyönsä ketjulle kananmunia toimittaneet yrityksen kanssa. Yhteistyö päätettiin kanafarmeilla kuvatun järkyttävän videomateriaalin takia.

Eläinaktivistien farmeilla kuvaamissa videoissa näkyy muun muassa kuinka kanapojilta poltetaan nokat pois, jonka jälkeen linnut heitetään häkkeihinsä.

Videolla näkyy myös, kuinka kananpoikia jätetään kuolemaan muovipusseihin sekä lintuja, jotka ovat ruhjoutuneet pahoin täyteen tupatuissa häkeissä. Häkeistä nostetaan esiin myös sinne mätänemään jääneitä kuolleita kanoja.

–Valitettavasti suurin osa videoilla nähdyistä asioista on täysin normaalia ja jopa laillista Yhdysvalloissa, Mercy for animals -eläinaktivistijärjestöä johtava Nathan Runkle kertoo.

McDonald's kertoo, että se on videon nähtyään ohjeistanut alihankkijaansa lopettamaan munien ostamisen Sparboe-yhtiöltä, jota videot käsittelevät.

– Videoilla nähtävä toiminta on järkyttävää ja täysin hyväksymätöntä, yhtiö sanoi tiedotteessaan.

– McDonald's vakuuttaa asiakkailleen, että vaadimme alihankkijoitamme kohtelemaan eläimiä inhimillisesti. Otamme tämän vastuun ja kuluttajien luottamuksen hyvin vakavasti.

Sparboe kertoo käynnistäneensä tutkinnan videoiden johdosta ja kertoo erottaneensa neljä työntekijää julmuuksien takia.

(MTV3 - AFP)

Video YouTubessa - varoitus, ei sovi herkimmille!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.