Tämä tyrmäävä kolaus päätti suomalaistuomarin MM-kisaottelun – "Ei ollut varmuutta tuleeko jotain oireita"

Suomalaistuomari Hannu Sormunen sai eilisillan Sveitsi–Slovakia-ottelussa rajun tärskyn. Ottelu jäi Sormuselta kesken. Kokenut linjamies kommentoi tilannetta MTV Urheilulle.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Toista erää oli ehditty Helsingin jäähallissa pelata viitisen minuuttia, kun Slovakian Samuel Takac törmäsi kovalla vauhdilla siniviivan tuntumassa päivystäneeseen tuomariin.

Sormusen mukaan kovatkin törmäykset ovat huippuotteluissa joskus mahdollisia.

– Pelissä tapahtuu nopeita tilanteita ja vauhdit on kovia. Välillä tuomareiden ja pelaajien liikeradat saattavat törmätä eikä ehditä väistämään, Sormunen selventää tälliään.

Tilanteen seurauksena Sormunen joutui jättämään ottelun kesken. Varatuomari vihelsi ottelun loppuun.

– Vähän varotoimenpiteenä tultiin siihen päätökseen, että parempi laittaa stand by -tuomari kehiin. Vaikka isku ei kohdistunut päähän, ei ollut varmuutta tuleeko jotain oireita mahdollisesti viiveellä, Sormunen avaa protokollaa.

Takacin kanssa tilanne käytiin hyvässä hengessä läpi.

– Pukukoppikäytävällä nähtiin heti kolarin jälkeen. Hänkin meni lääkärintarkastukseen tilanteen vuoksi. Kyseltiin siinä kuulumiset ja todettiin että molemmat on ihan kunnossa, Sormunen kertoo.

Kovasta niitistä huolimatta pahemmin ei käynyt. Sormusen MM-kisat jatkuvat siis normaalisti.

– Mies on ihan kunnossa, oikeudenjakaja päättää.

Sormusen kesken jättämä ottelu tarjosi MM-jääkiekon ystäville varsinaisen tapahtumien ilotulituksen. Illan erikoisimpana tämä Sveitsin oma maali ottelun loppupuolella. Katso maali alta.



Lue myös:

    Uusimmat