Tämä pikkusammakko ei osaa laskeutua kovin hallitusti – katso suloinen hyppysuoritus!

Pikkusammakosta tuli nettijulkkis suloisesta syystä – otus ei osaa hyppiä! 0:48
Katso sammakon hyppysuoritus videolta!

Video hypyn jälkeen rähmälleen maahan päätyvästä satulasammakosta on tehnyt siitä nettijulkkiksen. Epäonnistuneesta hyppysuorituksesta kertoo muun muassa CNN.

Pikkuruinen satulasammakko on noussut mediahuomion kohteeksi varsin valitettavan ominaisuutensa vuoksi: se ei osaa hypyn jälkeen laskeutua hallitusti. Esimerkiksi CNN näyttää videolla, miten sammakko lähtee hyppäämään, mutta laskeutuminen ei ole kovin mallikelpoinen suoritus: otus ei laskeudu jaloilleen vaan rojahtaa maahan rähmälleen.

CNN:n haastattelema amerikkalainen eläintieteilijä Rick Essner kertoo, että kyseisen sammakkolajin edustajat harvoin hyppäävät. Hän on kuvannut paljon videoita satulasammakon epäonnistuneista hypyistä.

Sammakko ei hahmota, miten pitäisi laskeutua

Satulasammakot ovat enimmäkseen hieman alle senttimetrin pituisia. 

Tutkijat ovat esittäneet mahdolliseksi syyksi sammakon ei-niin-briljantille hyppäystekniikalle sen, että sen sisäkorvan vestibulaarijärjestelmä ei pienenpienen kokonsa vuoksi toimi riittävän hyvin. Sisäkorvan kaarikäytävien koko näyttäisi tällä sammakkolajilla olevan niin pieni, että sammakko ei kykene saamaan riittävästi tietoa kulmakiihtyvyydestä eikä pysty hyödyntämään sitä tarpeeksi hyvin hallitakseen asentoaan ja laskeutuakseen jaloilleen.

Tutkijoiden mukaan näyttäisi kuitenkin kaikeksi onneksi siltä, että sammakko ei loukkaannu fyysisesti rojahtaessaan maahan.

CBC:n mukaan satulasammakkoja asustelee Brasiliassa vuoristoisilla seudulla. Siellä ne viettävät päivänsä hitaasti maassa liikkuen ja metsän ötököitä syöden.

Lähteet: CNN, CBC

Lue myös:

    Uusimmat