"Tämä muistuttaa vankeinhoidon avolaitosta" – maastohiihtäjillä uudenlainen arki Ruotsissa

Ruotsin koronavirustilanne ja viranomaisohjeistukset ovat ajaneet maan edustushiihtäjät ankaraan eristykseen lähelle Norjan rajaa.

Maastohiihtomaajoukkue on eristäytynyt Bruksvallarnassa omaan hotelliin, jota hiihtäjät kutsuvat vitsaillen avovankilaksi.

– Emme saa lähteä täältä edes ostoksille, Calle Halfvarsson kertoo.

– Tilanne on kaikenlaisten rajoitusten takia aivan poikkeuksellinen. Emme saa tavata kuin toisiamme emmekä poistu hotellista kuin hiihtoladulle ja muihin harjoituksiin. Tämä todella muistuttaa vankeinhoidon avolaitosta.

Halfvarssonin ja muiden ruotsalaishiihtäjien oli silti helppo hyväksyä määräykset, kun koko joukkue oli säikähtänyt tähtihiihtäjä Charlotte Kallan koronatartuntaa

Kallan on lääkärien mukaan jo toipumassa, mutta Halfvarsson haluaa ehdottomasti välttää tartunnan.

– Varotoimet on viety äärimmilleen, mutta se on ihan hyvä. Minulla oli terveysongelmia aiemmin syksyllä, joten minulla ei ole varaa sairastella yhtään enempää, Halfvarsson kertoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Halfvarsson, 31, on viestihiihdon kolminkertainen MM-mitalisti. Hänen harjoituskautensa sujui kesällä erinomaisesti syksyn sairastumiseen saakka. Kilpailukauden hän aloittaa kansallisissa kilpailuissa viikonloppuna.

Maastohiihdon maailmancup alkaa Rukalla kuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat