Tämä lihottaa lapset ylipainoisiksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan televisio makuuhuoneessa altistaa lapset kerryttämään liikakiloja.

Tuoreen jenkkitutkimuksen mukaan televisio makuuhuoneessa kasvattaa lapsen riskiä kerryttää ylipainoa. Lapsilla, jotka katsoivat televisiota makuuhuoneessaan, oli kaksinkertaisesti rasvaa sellaisiin verrattuina, joilla televisio oli sijoitettu muihin huoneisiin. Makuuhuoneessaan televisionsa äärellä viihtyvillä lapsilla oli myös suurempi vyötärönympärys ja enemmän verisuonia tukkivaa rasvaa. Myös se, että televisiota katsottiin päivittäin kauemmin kuin kaksi tuntia, aiheutti samanlaisia ongelmia.

Sen lisäksi, että televisio makuuhuoneessa vaikuttaa tutkimuksen mukaan lihavuuteen, huonontaa se myös unensaantia, jonka on todistettu kerryttävän jo itsessään liikakiloja.

Tutkimustulokset saatiin vartaloskannauksin, kun aikaisemmin on käytetty BMI-mitta-arvoa, eli painoindeksiä, joka ei kerro koko totuutta vartalon sisältämästä rasvasta. Tutkimuksessa tarkasteltiin 369 5–18-vuotiasta lasta.

Tuore tutkimus julkaistaan tammikuun 2013 American Journal of Preventive Medicinessa. Tutkimus suoritettiin Yhdysvalloissa Louisianan yliopistolla.


AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja