Tämä kiistelty kulkupeli voi pian olla laillinen Suomessa

Eduskuntaan saapuu käsiteltäväksi lakimuutos, jonka myötä Suomessakin saattaa jatkossa ajaa laillisesti Segway-kulkineella.

Segway on maailmalla jättisuosioon noussut menopeli, jota ohjataan painopistettä siirtämällä. Kuljettaja seisoo kahdella pyörällä kulkevan laudan päällä ja pitää kiinni ohjaustangosta.

Segway on tuttu näky messuilla ja niitä vuokrataan isojen kaupunkien keskustoissa turisteille. Suomessa Segway ei ole ollut vielä laillinen muualla kuin suljetuilla alueilla ja sisätiloissa.

Jos lakimuutos hyväksytään, kevyet, enintään 15 kilometriä tunnissa kulkevat laitteet rinnastettaisiin liikennesäännöissä potkulautoihin ja rullaluistimiin. Niihin sovellettaisiin jalankulkijan liikennesääntöjä.

Segway kuuluisi kovempaa kulkevien laitteiden ryhmään. Niitä saisi käyttää polkupyöräilijän liikennesäännöillä. Segwayn käyttö olisi kuitenkin sallittua myös jalkakäytävillä, jos ajonopeus vastaa kävelyvauhtia.

Segwayn käyttö on aiheuttanut ongelmia esimerkiksi Prahassa, missä puutteellisilla taidoilla varustetut turistit ovat törmäilleet autojen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat