Tämä KalPa-puolustajan ulosajo puhutti ottelun jälkeen – päävalmentaja sätti tuomareita: "Ei nostanut kättä, ei mitään"

Jäähy: KalPan Mikael Seppälä 5+20 min, selästä taklaaminen - pelirangaistus 2:54
KalPan Mikael Seppälä lentää suihkuun taklattuaan Santeri Hatakkaa selästä.

Lauantai toi pientä valoa Ilveksen synkkyyteen jääkiekon SM-liigassa. Tamperelaiset kampesivat kovakuntoisen KalPan tieltään 3–2-voitolla.

Ilves oli ennen lauantaita hävinnyt seitsemän kahdeksasta edellisestä ottelustaan ja syksyllä kärkipaikoilla keikkunut joukkue oli jo valahtanut sarjan viidenneksi. Lauantain voitolla Ilves nousi 55 pisteeseen ja neljänneksi. Päävalmentaja Jouko Myrrä myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.

– Kalpa oli kova mittari meille, mutta tiukkojen pelien voittaminen on meille äärimmäisen tärkeää tällä hetkellä. Tästä on hyvä mennä eteenpäin, Myrrä sanoi lehdistötilaisuudessa.

Ilves puolustuksessa debytoi lauantaina vuoden 2011 maailmanmestari Anssi Salmela, joka liittyi joukkueeseen hiljattain. Salmela sai päävalmentajalta suitsutusta.

– Loistava esitys. Hän tuli kehiin ja joukkue voittaa. Eikö se ole aina loistava debyytti. Hänestä on varmasti monella eri tavalla iloa.

Ikäviä uutisia Ilves-leiriin tuli Santeri Hatakan loukkaantumisesta. KalPan Mikael Seppälä taklasi toisen erän viime sekunneilla Hatakkaa selästä ja sai 5+20 minuutin rangaistuksen.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen ei sulattanut rangaistusta.

– Söi meiltä energiaa paljon. Minun mielestäni oli tosi köykäinen vihellys siihen paikkaan, Miettinen sanoi.

– Tuomari ei reagoinut vieressä millään tavalla taklaukseen. Ei nostanut kättä, ei mitään. Tuli jälkiseurauksena vasta myöhemmin. Minun mielestäni ihan liian kova tuomio siihen.

Myrrä ei halunnut kommentoida tapausta tarkemmin.

– En puutu tuomareiden toimintaan. Pelaaja kyllä jollain tavalla loukkaantui tilanteessa. Ei muuta sanottavaa.

Lue myös:

    Uusimmat