Tämä huolenaihe rasittaa usein parisuhdetta – riiteletkö sinäkin samasta aiheesta?

Yksi riidanaihe on tuttu useimmille pariskunnille.

Nalkutatko kumppanillesi tiskikasasta lavuaarissa? Entä pyykkikorin vieressä lojuvista likaisista sukista? Kun on ollut toisen kanssa tarpeeksi pitkään, pikkujutuista kiistelyä ei oikein voi estää.

Jotkut riidat ovat kuitenkin isompia kuin toiset. Jotkut aiheet ovat sellaisia, joihin kannattaa puuttua ennen kuin niistä kinastelu johtaa isompiin ongelmiin.

Mikä aihe on sitten riitojen kärjessä? Raha. Näin ainakin sanoo 5000 ihmistä käsittänyt brittikysely. Kyselyyn osallistuneista ihmisistä 26 prosenttia kertoi rahahuolien olevan suurin kiistanaihe parisuhteessa.

– Yleensä, kun pariskunnat riitelevät rahasta, se johtuu siitä, että molemmilla on hyvin erilaiset tavat käyttää rahaa, selittää avioliittoneuvoja Jenny Porter kyselyn suorittaneen Relate-järjestön tiedotteessa.

Toiseksi eniten pariskunnat riitelivät siitä, etteivät ymmärtäneet toisiaan, kolmanneksi eniten seksihalujen erilaisuudesta. Myös työn ja muun elämän välinen suhde aiheutti riitoja.

Kyselystä paljastui myös se, että mitä pidempään pariskunta oli ollut yhdessä, sitä todennäköisemmin suhteessa riideltiin.

***

Lue myös:

    Uusimmat