Tämä epäterveellinen tapa voi aiheuttaa yllättäviä säröjä parisuhteeseen

Tupakoinnilla voi olla rakkauselämään erityisen negatiivisia vaikutuksia – etenkin jos kumppani ei itse tupakoi lainkaan.

Harva tulee ajatelleeksi, kuinka kauaskantoisia vaikutuksia tupakoinnilla voi olla elämään. Kenellekään ei tule yllätyksenä, että tupakointi on epäterveellinen pahe, mutta harva tulee ajatelleeksi, että sauhuttelu voi vaikuttaa hyvin negatiivisesti terveyden lisäksi myös rakkauselämään.

Tunnelman latistuminen sängyssä

Juuri kenenkään mielestä tupakansavu ei tuoksu hyvältä – etenkään hiuksiin tai vaatteisiin pinttyneenä. Etenkin sängyssä tunnelma on erityisen tärkeä ja valitettavasti savuntuoksuinen kumppani on harvalle pala unelmaa. Tupakoimattoman hajuaisti on myös usein tupakoivaa terävämpi, joten tupakoivan saattaa olla itse vaikea huomata, kuinka vahvasti savunhaju on todella kiinnittynyt vaatteisiin ja hiuksiin.

Olemuksen kärsiminen

Tupakointi vaikuttaa negatiivisesti näkyvästi etenkin hampaiden ja ihon kuntoon. Ulkonäkö ei ole terveen parisuhteen peruskallio, mutta itse aiheutetut huomattavat muutokset ulkonäössä voivat ajaa kumppaneita erilleen – ja saada aikaan raastavia riitoja.

Vaikutukset ehkäisyyn

Ehkäisy on tärkeä keskustelunaihe silloin, kun parisuhde vakiintuu. Kumppanin tupakoinnin vuoksi sopivaa ehkäisyä ei kuitenkaan ole välttämättä helppo löytää – suuri osa ehkäisypillereistä ei nimittäin ole tupakoitsijalle sopiva ehkäisymenetelmä.

Ehkäisypillerit ovat suosituin ja käytetyin ehkäisykeino, joka ei aina sovi tupakoitsijoille vakavien sydän- ja verisuonisivuvaikutusten riskin vuoksi. Tupakoinnin ja ehkäisypillereiden käytön riskejä on tutkittu siinä määrin, ettei yhdistelmäehkäisypillereiden käyttöä suositella lainkaan yli 35-vuotiaille tupakoitsijoille.

Elämä onnellisena maailman loppuun asti

Kun kumppaneiden elämäntavat ovat erilaiset, voi yhteiseen matkaan tulla odottamattomia mutkia. Tupakointi yksittäisenä tapana voikin vaikuttaa yllättävän paljon yhteisiin haaveisiin tulevaisuudessa ja aiheuttaa yllättäviä säröjä parisuhteeseen.

AVA/Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja