”Tämä ei ole sota, mutta tämä on taistelu” – kahden brittialuksen kalastusmatka Ranskan vesille sai ranskalaisministerit väläyttelemään kovia keinoja

Kahden brittiveneen kalastaminen Ranskan aluevesillä on saanut ranskalaisministerit väläyttelemään jopa brittiveneiden rantautumiskieltoa Ranskan satamiin, kertoo Reuters.

Ranskan väläyttää kieltoa rantautua satamiinsa brittiveneillä siinä tapauksessa, että ne jatkavat kalastamista Ranskan aluevesillä, kertoo Reuters.

Kaksi brittiläistä alusta kalasti Ranskan aluevesillä Le Havressa torstain vastaisena yönä.

Kalastusasiat ovat kiristäneet Ranskan ja Britannian välejä sen jälkeen, kun Britannia erosi Euroopan unionista. Ranskan merenkulkuministerin mukaan brittikalastajat eivät noudata brexit-sopimuksen ehtoja.

– Tämä ei ole sota, mutta tämä on taistelu. Jatkamme kalastajiemme puolustamista, Ranskan merenkulkuministeri sanoo Reutersille.

Hallituksen mukaan toinen viime yönä kalastaneista laivoista oli ohjattu takaisin ranskalaissatamaan. Viranomaisten mukaan laivan kapteenia uhkaavat oikeustoimet sekä aluevesiltä kalastettujen tuotteiden takavarikko.

Britannian mukaan Ranskan uhkaukset ovat suhteettomia ja rikkovat kansainvälistä lakia ja kauppasopmimuksia, uutisoi BBC.

Lue myös:

    Uusimmat