Tämä äiti panee lapsensa nukkumaan aikaisin myös kesällä: "He menevät sänkyyn kellontarkasti"

4:08

Eräs äiti on opettanut lapsensa menemään ajoissa nukkumaan eikä kadu päätöstään. – Saan jatkuvasti kommentteja siitä, että lapseni käyttäytyvät niin hyvin, hän kertoo.

Mitä ihmiselle tapahtuu unen aikana? Videolta se selviää! 

”Lapseni menevät nukkumaan aiemmin kuin kukaan korttelissamme”. Näin Meredith Ethington otsikoi Babble-sivuston tekstinsä, jossa kertoo lastensa nukkumatavoista.

"Myös kesällä sänkyyn kellontarkasti"

Meredithin lapset menevät nukkumaan, vaikka heidän kaverinsa vielä leikkisivät pihalla. Osa lapsista viipyy pihaleikeissä hämärän tuloon asti.

– Olin itsekin lapsi, joka leikki kesäisin pimeän tuloon asti, Meredith sanoo.

– Mutta nyt olen tiukka lasteni nukkumaanmenoajan suhteen, ellei kyseessä ole erityinen perhetilaisuus tai loma. Jopa kesällä lapseni menevät sänkyyn kellontarkasti.

Hän on listannut viisi syytä lastensa nukkumatavoille.

1. He eivät käyttäydy hereillä ollessaan kuin mielipuolet

– Saan jatkuvasti kehuja siitä, että lapseni käyttäytyvät niin hyvin. Ja he käyttäytyvätkin (suurimman osan ajasta), mutta jos he eivät saa tarpeeksi unta, lopputulos on kuin yhdistäisi elokuvat Yksi lensi yli käenpesän ja Hohto, Meredith kuvaa.

– Lapseni eivät vain pysty olemaan hereillä myöhään ilman, että se vaikuttaisi seuraavaan päivään. He ovat silloin mahdottomia, ja lasten valvottaminen on tuskin koskaan sen arvoista. Vanhempana sinä saat maksaa yliväsyneestä lapsestasi.

Tuottaako lapsen nukkumaanmenoaika ongelmia? Katso selkeästä taulukosta, milloin hänen tulee olla unten mailla!

2. Voin jutella aviomieheni kanssa kunnolla vain lasten nukkuessa

Kun Meredithin mies tulee töistä kotiin, he toki voivat yrittää keskustella – mutta lapset keskeyttävät heidät jatkuvasti.

– Lopetamme ja aloitamme 327 kertaa ja saamme vain pätkiä kerrottua, kunnes luovutamme ja sanomme "jutellaan 18 vuoden kuluttua", Meredith kuvaa.

3. Tykkään ajasta, jonka saan viettää yksin

– On mukavaa olla tuottelias iltaisin, ilman lapsia, mutta on myös hauskaa istua sängyssä ja napostella samalla, kun katsoo suosikkisarjaansa Netflixistä, Meredith sanoo.

4. Päivän lopussa olen itsekin lopussa

Meredithin mukaan suuri syy panna lapset ajoissa nukkumaan on hänen oma väsymyksensä.

5. Se on osa rutiinia, joka on aina toiminut

Meredith ei kadu sitä, että on kasvattanut lapsensa noudattamaan tiukkaa unirutiinia.

– He nukkuvat hyvin lukuun ottamatta satunnaisia pahoja unia tai lisähalien tarvetta, ja ainakin minun lasteni kohdalla vaikuttaa siltä, että uni synnyttää lisää unta. He ovat valmiita nukkumaan iltakahdeksalta ja anovat harvoin lupaa valvoa myöhään.

lähde: Babble.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja