Talvi kiristää hyistä otettaan: Ennuste ulottuu jo hiihtolomiin saakka – kaikki viikot tavanomaisia kylmempiä! "Aika harvoin näkee tuollaista"

Tuore pitkän ajan sääennuste lupaa Suomeen hyistä talvisäätä lähiviikoiksi. Euroopan keskuksen uusin ennuste ulottuu ensi viikosta helmikuun puoleen väliin, eli ensimmäisiin hiihtolomiin asti.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että talvi kiristää otetaan tammikuun edetessä ja helmikuun alussa.

– Kaikki ennusteen kattamat 4 viikkoa ovat Pohjois- ja Länsi-Euroopassa selvästi tavanomaista kylmempiä. Pohjois-Euroopassa on normaalia korkeampi ilmanpaine, mikä tarkoittaa sitä, että tähän aikaan vuodessa meillä voi olla koviakin pakkasia, jos on selkeää eikä aurinko vielä lämmintä.

– Aika harvoin näkee tuollaista, että ennuste on kuukauden ajan noin sininen. Se antaa viitteitä siitä, että kunnon talvikelit jatkuvat ja itse asiassa talvi kiristää vielä otettaan, kun mennään lähemmäs helmikuuta. Kylmintä on tammi-helmikuun vaihteessa, Mäntykannas toteaa.

Hyvät hiihtokelit jatkuvat etelää myöten

Näillä näkymin nykyiset lumihanget säilyvät maassa ja lisääkin lunta on tulossa osaan maata.

– Etelässä lämpötilat sahaavat edelleen, mutta missään vaiheessa ei mennä plussan puolelle. Lumet säilyvät varmasti useamman viikon.

Myös lähiviikkojen mahdolliset sateet tulevat lumena.

– Aika ajoin Suomen yli pyyhkäisee sateita ja kun selvästi ollaan kylmässä ilmamassassa, sateet tulevat kyllä lumena.

Tämä viikonloppu on Lapissa hyvin kylmä.

– Näyttää siltä, että lämpötila voi laskea jopa 35 pakkasasteeseen. Pahimmat pakkaset pysyvät vielä etelästä poissa, mutta jos tuuli heikkenee ja sää selkenee, pakkanen herkästi kiristyy. 

Lue myös:

    Uusimmat