Talven ryhmäliikuntatrendit sopivat kiireiseen arkeen

Kiireiselle liikkujalle on alkanut löytyä vaihtoehtoja kuntokeskusten ryhmäliikuntatunneilta.

Kiireen keskellä liikunta auttaa jaksamaan, mutta aikaa urheilulle on joskus vaikea löytää. Kuntokeskuksien ryhmäliikuntatuntisuunnittelussa onkin huomattu tarve tunneille, joissa saadaan maksimaalinen hyöty lyhyessä ajassa.

Kuntokeskus Fressissä lyhyitä ryhmäliikuntatunteja pidetään sekä cross trainingin että HIIT-tyyppisen treenin merkeissä. Erityisesti HIIT-treenissä kuntoilija joutuu lyhyessä ajassa todella koville. Aivan aloittelijalle laji ei välttämättä sovi, vaan jonkinlaista taustaa urheilusta olisi hyvä olla treenin raskauden vuoksi.

Myös Forever-kuntoklubilta suositellaan talvikaudelle lyhyitä ja tiukkoja treenejä.

– Lyhyet, 30 minuutin pituiset tunnit tulevat olemaan suosittuja. Meillä on uutuutena ABS-tunti, joka on todella tehokas treeni keskivartalolle. Lyhyitä treenejä on myös helppo yhdistää oman tarpeen mukaan eripituisiksi kokonaisuuksiksi, kertoo Marjaana Santala.

ABS-tunneille Santala toivottaa tervetulleeksi kaikki liikuntataustasta riippumatta, mutta muistuttaa liikkujaa siitä, kuinka tärkeää on kuunnella omaa kehoaan ja tuntea omat rajoitteensa.

Lyhyiden ja intensiivisten treenien lisäksi Santala suosittelee erilaisia tanssitunteja. Esimerkkinä hän mainitsee salsan.

– Salsa on pehmeä laji, joten se sopii niille, jotka eivät kaikkein rajuimmille tanssitunneille halua osallistua. Se kehittää aerobista kuntoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta, eikä aiempaa tanssikokemusta vaadita.

Lue myös:

    Uusimmat