Talvella etelään? Tällä hinnalla vuokraat loma-asunnon

Loma-asunnot ovat tulleet yhä suositummiksi matkailijoiden keskuudessa. Viikkohinnat voivat kuitenkin vaihdella satoja euroja sesongista riippuen.

Loma-asunnot ovat yksityisten henkilöiden loma- tai kakkosasuntoja, joita he vuokraavat silloin kun eivät itse käytä asuntoa. Studio55.fi otti selvää, miten Euroopan suosittujen lomakohteiden, kuten Espanjan, Italian ja Kreikan vuokrattavien loma-asuntojen hinnat vaihtelevat.

Talvella hintataso voi erota paljonkin kesän hintatasosta. Sesonkiaikaa on joulu, uusivuosi ja helmikuu. Monissa kohteissa saattaa olla talviaikaan viileää, joten hinnat laskevat useissa kohteissa.

– Talviaikana saattaa saada huoneiston alkaen 600 euron kuukausihinnalla. Kesällä hinnat alkavat noin 400 eurosta viikkoa kohden, vuokrauspalvelu Rentavistan toimitusjohtaja Antti Liljander sanoo.

Loma-asuntoja välittävän Interhomen toimitusjohtaja Miikka Hepo-ojan mukaan hinnat vaihtelevat paljon kohteesta ja loman ajankohdasta riippuen.

– Keskihinta lomahuoneistolle on kesäkuussa noin 500 euroa ja lomatalolle 1000 euroa viikossa. Juhannuksen jälkeen hinnat nousevat. Heinä- ja elokuussa etelä-eurooppalaisten kesäloma-aikaan keskihinta on noin 50 prosenttia korkeampi, Hepo-oja kertoo.

Hinnan määrittävät monet tekijät

Loma-asunnon hintaan vaikuttavat muun muassa talon koko, henkilömäärärajoitus, sijainti ja varustelutaso. Sijainti voi vaikuttaa Liljanderin mukaan paljonkin hintatasoon.

– Jos mennään suuremman kaupungin keskustasta pienempään rantakohteeseen, samankokoisen huoneiston hinta voi pudota puoleen, Liljander kertoo.

Maiden välillä ei juurikaan eroa

Hepo-ojan mukaan vuokrahinnat suhteutettuna huoneiston sijaintiin ovat melko samansuuruiset kaikkialla.

– Matkabudjettia ajatellen kiinnittäisin enemmän huomiota lentohintoihin sekä paikalliseen hintatasoon. Tällaisilla valinnoilla ja hyvällä suunnittelulla voi helposti säästää useamman satasen, Hepo-oja huomauttaa.

Edullisia Euroopan matkakohteita ovat esimerkiksi Kroatia, Espanja ja Italia. Myös lennot näihin maihin ovat yleensä hintatasoltaan edullisia.

Lue myös:

    Uusimmat