Tältäkö tulevaisuuden autot kuulostavat? Jaguarin sähköautossa on keinotekoinen moottoriääni

2:49

Sähköautot ovat vielä suhteellisen pienen kansanosan hupia, joten ei ihme, ettei valmistajillakaan ole vielä yhtenäistä linjaa siitä, miten asiat tullaan hoitamaan. Yksi valmistajia toisistaan erottava tekijä tulee pian olemaan niiden sähköautojen äänimaailma.

Sähköautojen äänettömyys on ollut yksi niiden houkuttelevimmista piirteistä. Tämä kuitenkin tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa, kun EU-lainsäädäntö vaatii, että autojen on pidettävä ääntä matalissa nopeuksissa.

Jaguar on ottanut sähköautojen äänimaailmaan kilpailijoistaan poikkeavan lähestymistavan. Se ei nimittäin tyydy pelkästään vastaamaan muuttuvaan lainsäädäntöön, vaan se on kehittänyt äänen, jonka on tarkoituskin kuulua auton sisälle. Brittivalmistaja on ilmeisesti ajatellut, että mikäli jalankulkijoidenkin on kuultava sähköauton lähestyminen, on sama sitten kehittää ääni, joka kantautuu myös kuljettajan korviin.

I-Pacen äänimaailmaa käsittelevä osuus alkaa alla olevan videon kohdasta 11:20.

I-Pacessa autoa varten kehitetty ääni tulee suoraan auton kaiuttimista, mikä on varmasti omiaan jakamaan kuljettajien mielipiteet. Se myös muuttuu sen mukaan, kuinka kovaa auto kulkee.

– Jaguarilla on ollut tapana valmistaa hyvältä kuulostavia nopeita autoja, joten tämänkään ei tarvitse olla poikkeus, I-Pacen "moottoriäänen" suunnitellut Iain Suffield kertoo.

Osa on jo ehtinyt toivoa, että I-Pacen keinotekoisen, sisälle kuuluvan äänen voisi kytkeä asetuksista pois, mutta tästä mahdollisuudesta ei toistaiseksi ole virallista tietoa.

***

Vertailun vuoksi: Tältä ne sporttiset Jaguarit ovat aiemmin kuulostaneet.

0:59

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja