Tältä upea verikuu näytti eri puolilla Suomea! Kokosimme kuubongaajien kuvat: "Haminaan tuli kansainvaellus"

Sadat ihmiset pettyivät – pilviharso pilasi kuunpimennyksen 1:28:31

Suomessa nähtiin viime yönä harvinainen verikuu. Suomalaiset olivat lähteneet sankoin joukoin katsomaan, miltä vuosisadan toisiksi pisin kuunpimennys näyttää. Kaikki eivät kuitenkaan päässeet nauttimaan tästä luonnonilmiöstä, koska luontoäiti päätti juuri h-hetkellä peittää taivaan pilvillä.

Video: Yritimme kuvata kuunpimennyksen, mutta valitettavasti pilvet tulivat tielle – Ursan tiedottaja Anne Liljeströmin haastattelu kuitenkin onnistui: "Mikä nyt on, ujosteleeko kuu?"

Yksi kuuta varta vasten kuvamaan lähteneistä oli Helsingissä asuva Heikki Innanen.

– Kymmeneltä olin jo kytiksellä ja toteamassa sen, että taivas vetäytyi pilveen, Tenholassa kuuta kuvannut Innanen kertoo.

Hänellä oli kännykässä tähtiohjelma, josta näkyi kuun liikkeet ja sen oletettu suunta. Tämän avulla Innanen pystyi arvioimaan, missä korkeudessa kuu on suhteessa taivaanrantaan.

– Päätin istua ja ajattelin, että hyvällä tuurilla tulee joku rako, josta kuu voi näkyä.

Ja sieltähän sellainen rako ilmestyi.

Myös Satu Manninen päätti päätti lähteä katsomaan kuunpimennystä miehensä Ville Rintaniemen kanssa Haminan tervasaaren sillalta.

– Naureskelimme, että Haminaan tuli kansainvaellus, kun kaikilla otollisilla paikoilla oli paljon väkeä, Satu kertoo MTV Uutisille.

Pariskunta odotteli kuuta noin kaksi tuntia ja he olivat juuri luovuttamassa, kun pilven takaa alkoi pilkottaa punainen verikuu.

– Olihan näky upea, tosin pilviä oli sen verran, ettei kuu sen vuoksi ihan oikeuksiinsa päässyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja