Tältä näyttää kevään 2013 silmälasimuoti

Kehysmuodin väripaletti on tänä keväänä poikkeuksellisen vallaton, kun hurjat neonvärit sekä erikoiset sävysekoitukset tuovat särmää klassisiin kevätkehyksiin. Villien värien rinnalla nähdään 1960-luvun retrokehyksiä ja suomalaista hipiää imartelevan kullan kimallusta.

Suomalaiset ovat rohkeita kehysostoksilla. Silmälasimuodin asiantuntija Pauliina Aalto kertoo, että yllättävän moni suomalainen asustaa itsensä huippusuunnittelijan kehyksillä, vaikka vaatevalintoihin ei oltaisikaan valmiita panostamaan yhtä näyttävästi.

Millaisia laseja tänä keväänä sitten keikkuu suomalaisten kasvoilla?

Villiä veikeyttä ja neonvärejä

Tänä keväänä kehysmuodissa nautitaan värikimarasta, kun valikoimat ovat pullollaan kirkkaita värejä, läpikuultavia pastellisävyjä ja liukuväriyhdistelmiä. Kauden ykkösjuttu ovat vinkeät neonvärit – esimerkiksi kirkkaankeltainen, limenvihreä ja violetti.

– Neonvärit saattavat kuulostaa aluksi liian uskaliaalta vaihtoehdolta, mutta useimmissa malleissa ne on piilotettu kehysten takapintoihin tai aisojen päihin. Tehostevärit antavat kasvoille valoa ja raikkautta, mutta kokonaisvaikutelma jää silti hillityn tyylikkääksi, sanoo tuoteasiantuntija Tanja KorteniemiSpecsaversilta.

Myös muun muassa Instrumentarium-liikkeiden tuotevalikoimasta vastaava Aalto vannoo kirkkaiden värien nimeen.

– Kuten lasien aisoissa, neonvärejä nähdään myös vaikkapa tennareiden nauhoissa tai vyössä, eli pieninä yksityiskohtina kokonaisuudessa.

– Nyt muodissa on myös kaikenlainen kerroksellisuus ja liukuvärjäykset. Sellaiset kehykset, että jos niitä pitäisi kuvailla yhdellä värillä, voisi sitä olla vaikea keksiä. Kasvoilla värikkäät kehykset näyttävät yleensä hienostuneilta, vaikka hyllyssä ne tuntuisivatkin liian räväköiltä, Aalto jatkaa.

1960-lukua ja Mad Men -muotia

Kaipuuta kultaiselle 1960-luvulle ei unohdeta värikimaran keskellä, sillä viettelevät vintage-kissalasit sekä neliskulmaiset voimapokat pitävät pintansa trendien aallonharjalla. Terävät kulmat ovat silti poissa näköpiiristä suurikokoisissakin laseissa – tänä keväänä herkutellaan pyöristetyillä pokilla.

– Retrotyyli on ollut maailmalla suosiossa jo pari vuotta, mutta nyt vihdoin se myy myös Suomessa, Aalto hehkuttaa.

– Muodissa on hauskaa se, että vaikka muodot tulevat 1960-luvulta ja neonvärit ovat ehdottomasti kasaria, lasit kuitenkin näyttävät nyt 2013 vuoteen päivitetyiltä, Aalto jatkaa.

Kulta imartelee kalpeaa

Voimakkaiden värien ja retropokien rinnalla nähdään kultaisin yksityiskohdin ja hienovaraisin bling-bling-vivahtein koristeltuja silmä- tai aurinkolaseja. Näyttäviä, mutta aistikkaita kultakoristeita löytyy erityisesti kehysten aisoista.

– Kultainen väri imartelee pohjoismaisia kasvoja, sillä sävy on pehmeä vaaleaa ihoa vasten, Aalto vinkkaa.

Muotia seuraavankin kannattaa kuitenkin valita ennen kaikkea pokat, jotka istuvat ja sopivat käyttötilanteeseen.

– Että ei ole jumpassa Swarovski-kristallein koristeltujen kehysten kanssa ja pelaa golfia Guccin muotinäytöslaseilla, vaan on tilanteeseen sopiva tuote, joka istuu kasvoille. Se on tärkeintä, Aalto opastaa.

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Shutterstock

Osittainen lähde: Specsavers

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja