Tältä näyttää autioituneella Helsinki-Vantaalla! MTV Uutiset pääsi vierailemaan koneessa, joka seisoo kentällä käyttämättömänä ja muovisuojuksissa

Minkälainen on arki lentokentällä koronan keskellä? Toimittaja Mika Tommola otti asiasta selvää Helsingin lentokentällä 9:01

Koronapandemia on autioittanut Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Suuri osa myös Finnairin lennoista on peruttu. MTV Uutiset vieraili lentokentällä katsomassa, miten kentällä käyttämättömänä seisovista koneista pidetään huolta poikkeustilanteessa.

MTV Uutisten toimittaja Mika Tommolan haastateltavana aamun Uutisaamu-ohjelmassa oli Finnairin tekniikan johtaja Juha Ojala. Hän kertoi muun muassa, millaisia toimenpiteitä kentällä seisoville lentokoneille tehdään viikkojen ja kuukausien kuluessa.

Haastattelussa kävi ilmi myös, että lentokoneiden säilytyksessä on jouduttu käyttämään luovuutta ja turvautumaan ulkopuoliseen apuun, sillä koneiden parkkeerauksessa käytettyjä apuvälineitä ei ole ollut alun perin niin paljon, kuin on tarvittu.

Millaisesta avusta on kyse? Katso artikkelin yltä olevalta videolta! Videolla päästään kurkistamaan myös yhden käytämättömänä seisovan lentokoneen ohjaamoon.


Lue myös:

    Uusimmat