Tältä koronaviruksen sairastaminen tuntuu – luksusristeilijältä hoitoon kiidätetty brittimies kuvailee oireita sairaalavuoteelta: "Jokainen ihohuokonen kehossani avautui"

5:35
Videolla kerrotaan, mitkä tekijät altistavat koronavirukselle.

Brittiläinen mies kertoo sosiaalisen median päivityksissään saaneensa koronavirustartunnan taudin piinaamalta luksusristeilijällä.

Brittiläinen David Abel, 74, vaimoineen on ollut jumissa Japanissa Diamond Princess -luksusristeilijällä ja raportoinut laivan oloista Facebookissa.

Tiistaina Abel kirjoitti sosiaalisessa mediassa saaneensa positiivisen koronavirustestituloksen.

– Täällä tulee olemaan nyt hiljaista. Meillä on todettu koronavirustartunta, ja lähdemme kohta sairaalaan, Abel kertoi Facebookissa viitaten päivityksessään vaimoonsa Sallyyn.

Tämän jälkeen päivitysten perusteella oli epäselvää, vietiinkö pariskunta todella sairaalaan vai hostelliin. Eilen Abel kuitenkin kirjoitti, että hän oli saapunut vaimonsa kanssa juuri ambulanssilla sairaalaan.

– Sairaalan ulkopuolella minulla oli vähän outo olo ja melkein pyörryin. Jokainen ihohuokonen kehossani avautui ja minut vietiin pyörätuolilla huoneeseemme. Täydellinen terveystarkastus ja nyt tiedämme, mitä on meneillään. Saimme molemmat flunssan (tietämättämme) eikä se ole toistaiseksi muuttunut keuhkokuumeeksi (meillä on koronavirus), Abel kirjoittaa.

"Olemme parhaassa paikassa"

Pariskunnalle tehtiin Abelin päivitysten perusteella lukuisia tutkimuksia ja heiltä otettiin muun muassa sydänfilmi sekä virtsanäytteitä.


– Olemme molemmat parhaassa paikassa! He tietävät, mitä tekevät ja meidän kaksi hoitajaa on loistavia. Sally pitää myös lääkäristä, Abel kirjoitti eilen.

Lisäksi hän kertoi ajattelevansa kaiholla kaikkia niitä brittejä, jotka lentävät pian takaisin kotiin Isoon-Britanniaan. Tänään lähtevän evakuointilennon on määrä viedä brittejä pois luksusristeilijältä.

Poika huolissaan

Pariskunnan poika Steve Abel on kertonut brittimedialle olevansa raivoissaan siitä, miten hänen vanhempiensa asiat on hoidettu Ison-Britannian viranomaisten toimesta. Poika toivoo, että brittiviranomaiset "menisivät hakemaan heidät". Pojan mukaan hänen isänsä oksensi puhelinkeskustelun aikana ja äiti itkee usein.

Pariskunnan päivitykset sosiaalisessa mediassa ovat kuitenkin suhteellisen positiivisia. Tänään David Abel päivitti kuvan hymyilevästä vaimostaan, jonka kanssa kertoo olevansa samassa sairaalahuoneessa.


Kaksi laivalla tartunnan saaneista kuoli

Risteilyalus Diamond Princess on ollut eristyksessä Japanin Jokohamassa helmikuun alkupuolelta lähtien. Aluksella oli todettu perjantaihin mennessä yhteensä jo yli 600 koronavirustartuntaa.

Eilen kahden laivalla tartunnan saaneen ihmisen kerrottiin kuolleen koronavirukseen. Japanilaisen viranomaislähteen mukaan virukseen on kuollut yksi nainen ja yksi mies, jotka olivat molemmat yli 80-vuotiaita. Heidät oli siirretty maihin sairaalahoitoon noin viikko sitten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.