Karanteeniin asetettu luksusristeilijä on nyt suurin koronaviruskeskittymä Kiinan ulkopuolella – pariskunta esittelee videolla pikkuruisen hyttinsä, josta pääsee ulos tunniksi päivässä

2:33
Amerikkalaispariskunta esittelee hyttinsä ja olonsa risteilijällä.

Diamond Princess -risteilyaluksen karanteeni jatkuu, ja matkustajat yrittävät käyttää luovuuttaan keksiessään tekemistä pikkuruisissa hyteissään. Katso, millaisisssa oloissa matkustajat tappavat aikaa korona-aluksellla. Karanteeni 3700 matkustajan aluksella kestää vielä kymmenen päivää, 19. helmikuuta saakka. 

Japanin Jokohamassa sijaitsevalla Diamond Princess- risteilyaluksella on todettu ainakin 60 uutta koronavirustartuntaa. Sen myötä risteilijällä on nyt 130 tartunnan saanutta, mikä nostaa Japanin koronavirustartuntojen määrän 156:een.

Uusista tartunnoista kertoo Japanin yleisradioyhtiö NHK. Maan terveysviranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet tietoa. Alus on nyt suurin viruskeskittymä Kiinan ulkopuolella.

Matkustajat yrittävät keksiä erilaisia keinoja saadakseen päivänsä suljetussa tilassa kulumaan. 

Aluksella ovat myös Rose ja Greg Yerex, jotka näyttävät videolla, millaista risteilijällä on. Matkustajien on pysyttävä suurin osa ajasta pikkuruisissa hyteissään. 

– Pieni minijääkaappi oikealla, työpöytä vasemmalla. Tuolla on Rose ja kuten näette, täällä ei ole kovin paljon tilaa, Greg kuvailee videolla. 

– On vaikeaa olla jumissa pienessä huoneessa, mutta yritämme pitää itsemme kiireisinä esimerkiksi elokuvia katsellen tai kirjoja lukien, Rose Yerex kertoo. 

Matkustajille jätetään aamupala hyttien ovien ulkopuolelle joka aamu.

– Se tuntuu melkein kuin eläintarhan eläinten ruokinnalta, kertoo kolmas CNN:n tavoittama matkustaja Matthew Smith.

Yerexin pariskunta kertoo edellispäivänä päässeenä laivan kannelle ulkoilemaan tunniksi. Sääntöjä oli kaksi: hengityssuojat oli pidettävä kasvojen edessä ja välimatkaa muihin ihmisiin tuli pitää kahden metrin verran. 

Matkustajien mukaan monet ovat pyytäneen laivan henkilökunnalta lupaa lähteä alukselta ja päästä kotiin. Japanin hallitus on kuitenkin pysynyt tiukkana sen suhteen, että karanteeni jatkuu helmikuun 19. päivään saakka. Pois alukselta pääsevät vain he, joilta diagnosoidaan tartunta. 

Koronavirukseen on kuollut tähän mennessä 814 ihmistä. Koronaviruksen tiedetään tappaneen vain kaksi ihmistä Kiinan ulkopuolella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja