Tältä Barbie näyttäisi, jos hän olisi oikea nainen – näetkö kaunottaren vai hirviön?

Barbien vartalo on ollut keskustelun kohteena vuosikymmeniä, mutta ovatko kriitikot oikeassa? Muokkasimme tavallisen naisen kuvaa vastaamaan tunnetun nuken mittasuhteita. 

Lapsena ajattelin, että kauniin naisen nilkat ja vyötärö ovat samanpaksuiset. Tämän vuoksi en pitänyt erityisen paljon omasta vyötäröseudustani, olihan se lapsekkaan pyöreä. Mitä isommaksi kasvoin, sitä paremmin onneksi ymmärsin oikean kehon mittasuhteita ja kauneuskäsitykseni muokkautui avarammaksi (enkä todellakaan enää haaveile 15 sentin vyötäröstä), mutta mistä 6-vuotias minä oikein sai idean tästä kummallisesta ihanteesta?

Aivan oikein, huoneeni oli vuorattu Barbie-nukeilla. 

Barbien mittasuhteet ovat herättäneet paljon ihailua, mutta myös runsaasti kritiikkiä. Leluyhtiö Mattel taipui viimein muokkaamaan tunnetun nukkensa ulkonäköä ja uutisoi tuovansa markkinoille muun muassa kurvikkaan ja lyhyen Barbie-nuken

Tältä Elsa näyttäisi realistisella vyötäröllä. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Miltä näyttää Disney-prinsessa oikealla vyötäröllä?

Ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen Barbie on kohdannut voittajansa, sillä Frozen-animaation Elsa-nukke nousi tyttöjen ykkössuosikiksi viime jouluna. 

Vaikka Frozenin hahmoja on kiitelty aktiivisen roolin ottamisesta, myös Disneyn prinsessat ovat edelleen tiukan kritiikin kohteena, sillä niiden vartalot ovat edelleen epärealistisia – esimerkiksi silmät täyttävät lähes puolet kasvoista. 

Kuvittaja ja kuvataiteilija Loryn Brantz muokkasi kuuden kuuluisan Disney-prinsessan vyötärölinjaa vastaamaan todellisuutta. Kuvia voit katsella täältä

– Disney-fanina ja naisena, jolla on aina ollut ongelmia kehonkuvan kanssa, se (naishahmot) oli jotain, mitä halusin kommentoida, etenkin nähtyäni Frozen-elokuvan. Vaikka rakastin elokuvaa, olin järkyttynyt siitä, etteivät naishahmot olleet muuttuneet sitten 60-luvun, Brantz kertoi Huffington Post -lehden haastattelussa viime keväänä. 

– Animaatioteollisuus on aina ollut miesten ala, ja uskon, että se vaikuttaa piirrosten mittasuhteisiin – hahmojen niskat ovat melkeinpä paksumpia kuin niiden vyötäröt. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja