Talousryhmä kritisoi hallituksen työllistämistoimia löysiksi – pääministeri Marin uskoo yhä 30 000 uuteen työlliseen kesään mennessä: "On tärkeää luoda ihmisissä toivoa ja uskoa"

Mistä 30 000 työllistä? Katso pääministeri Marinin kommentit ennen hallituksen seminaaria 10:12

Hallituksen iltakouluun saapunut pääministeri Sanna Marin kommentoi tälle vuodelle asetettua työllisyystavoitetta

Talouspolitiikan arviointineuvoston mukaan hallituksen finanssipolitiikka on suhdannetilanteeseen nähden liian löysää. Työllisyystoimien suhteen vaaditaankin kovia toimia.

Sanna Marininin mukaan neuvoston tekemät huomiot ovat tärkeitä, ja hallitus suhtautuu asiaan vakavasti.

Tänään hallituksen iltakoulussa keskustellaan Säätytalolla tänään työllisyystoimista ja tehdään tilannekatsaus siitä, missä tällä hetkellä mennään.

– Minulla on luja usko, että 30 000 työpaikkaa siihen kesän budjettiriihen mennessä saadaan aikaiseksi Sanna Marin kommentoi luottavaisena MTV Uutisille.

"Emme jousta tavoitteesta"

Työllisyystoimista ei ole kuitenkaan annettu tarkkoja lukuja pääministerin optimistisista tulevaisuudennäkymistä Suomen työllisyyden osalta. Marin kertoo, että työllisyys on isosti tapetilla kuluvan kevään aikana

– Varmasti kevätriihessä myös yksi tärkeä tarkastelupiste tulee olemaan, Marin muotoilee ja vakuuttaa työllisyystavoitteen täyttyvän määräajassa.

– Hallitus on tähän erittäin sitoutunut – emme me tästä tavoitteesta jousta, hän lisää. ¨

Myös sote iso murheenkryyni

Marin otti esiin toisenkin Talouspolitiikan arviointineuvoston nostaman huolenaiheen: Suomen väestön ikääntymiseen sekä syntyvyyden alentumiseen. Marinin mukaan ongelmien kitkemisesksi olisi ensisijaisen tärkeää saada sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus viimein valmiiksi.

– Näen, että meidän on tärkeää luoda ihmisissä toivoa ja uskoa siitä, että tähän maahan on turvallista perustaa perhe, Marin huomauttaa.

Hallituskauden tavoite 60 000 lisätyöläistä

Työllisten määrä on keskeinen asia Suomen kansantalouden ja suomalaisten taloudellisen hyvinvoinnin kannalta.

Lisäksi hallitusohjelman lukuisat kirjaukset on sidottu työllisyysasteeseen, ja Marinin hallitus lienee poliittisesti vaikeuksissa, jos elokuuhun mennessä ei ole kehitetty keinoja ainakin 30 000 lisätyöllisen saamiseksi.

Entinen pääministeri Antti Rinne (sd.) asetti koko hallituskaudeksi eri alojen asiantuntijoista koostuvia ryhmiä, jotka ovat pohtineet, kuinka Suomi saisi lisää työllisiä.

Koko hallituskauden tavoite on 60 000 lisätyöllistä ja 75 prosentin työllisyysaste.

Työllisyyskeinoista vastasi aiemmin Rinteen hallituksessa työministeri Timo Harakka (sd.). Tällä hetkellä vastuuta kantaa Marinin hallituksen työministeri Tuula Haatainen (sd.).

Työstään kehuja saanut Haatainen ei antanut kommentteja MTV Uutisille paikan päällä Säätytalolla.

Miten linjanne eroaa edeltäjänne linjasta, pääministeri Sanna Marin? 5:40
Miten linjanne eroaa edeltäjänne linjasta, pääministeri Sanna Marin?

Lue myös:

    Uusimmat