Tallipomo Jari-Matti Latvala hämmästelee Sebastien Ogierin poikkeuksellista kykyä – "Ei sellaista voi oppia"

Jari-Matti Latvala pääsi juhlistamaan Toyotan kaksoisvoittoa – Rovanperä neljäs 1:51
Videolla kuvaa Monte Carlon MM-rallin päätöspäivästä.

Sebastien Ogier on voittanut rallin MM-sarjan jo seitsemän kertaa ja vieläpä kolmella eri automerkillä. Mikä tekee ranskalaisesta niin ylivertaisen kuljettajan

Moni voisi lyödä rahansa likoon Ogierin paineensietokyvyn puolesta. Tai kenties nykyisin Toyotaa edustavan supertähden synnynnäinen vauhti ja taito säätää auto juuri oikeanlaiseksi jokaiseen ralliin ovat tärkeimmät taustatekijät seitsemän MM-tittelin takana.

Varmasti nuo kohdat auttavat, mutta tallipomo Jari-Matti Latvala löytää myös yhden vähän erikoisemman syyn, miksi Ogier on ollut varsinkin kotiralli Monte Carlossa liki lyömätön.

– Seb teki jälleen fantastista työtä. Lauantain avauspätkä (Ogier oli 17,8 sekuntia muita nopeampi) oli varmasti yksi parhaista näytteistä siitä. On uskomatonta, miten hän osaa niissä olosuhteissa tehdä isoja eroja, Latvala hehkuttaa Dirtfishin sivuilla.

– Hän saa niin hyvin tunteen pidosta jarrujen avulla. Muistan, kun olimme tallikavereita ja vertailimme dataa keskenään, niin sen eron jarrutuksissa huomasi hyvin. Minulla oli se ongelma, että jouduin jarruttumaan niin kovaa, että jarrut menivät lukkoon. Sebillä ei käynyt sillä tavalla koskaan, Latvala jatkaa.

Toyotan suomalaispomo uskoo, että juuri tuo "kehollinen" ominaisuus tekee Ogierista ylipäätään ylivoimaisen.

– Sebillä vain on se tunne. Hän osaa kokeilla jarrua juuri oikealla paineella ja saa välittömästi palautteen, mikä pito siinä kohdassa on. Ei sellaista voi oppia, se joko on sinulla tai ei. Tavallaan siinä saa oman kehon kautta ymmärryksen, mikä pito on, Latvala analysoi.

– Ogierilla se tunne vain on. Nyt sitä osaa katsoa ulkopuolelta, ja ymmärtää, miten vaikea hänet on lyödä varsinkin Montessa.

Lue myös:

    Uusimmat