Tallipäällikkö vihjaa: Hyundain MM-rallitiimiä myllätään uuteen uskoon – "En ole varma, näemmekö kovinkaan usein"

Julien Moncet on hoitanut tällä kaudella tuplapestia Hyundain MM-rallitallissa. Ensi vuonna monikin asia saattaa olla toisin.

Moncet on kulkenut tallin mukana Hyundain nykyisen MM-ralliprojektin alusta, vuodesta 2014 lähtien. Kolme vuotta sitten Moncet sai vastuulleen moottoriosaston, ja täksi kaudeksi hänestä tehtiin väliaikainen tallipäällikkö pian sen jälkeen, kun Michel Nandanin tammikuussa 2019 korvannut Andrea Adamo oli jättänyt tehtävänsä kauden 2021 päätteeksi.

Moncet'n titteli on edelleen sama: väliaikainen tallipäällikkö. Samaan aikaan hän vastaa kuitenkin edelleen myös moottoriosastosta.

– Tilanne on outo, enkä ole siihen tyytyväinen, mutta sellaista tämä on, Moncet sanoi Dirtfishin haastattelussa.

Tammikuussa Monte Carlosta alkavan ensi kauden suhteen tilanne tuntuu olevan vielä auki. Näin oli pääteltävissä jo Facebook-päivityksestä, jonka Moncet kirjoitti kauden 2022 päättävään Japanin MM-ralliin lähtiessään.

– Ei vuoden 2022 viimeinen matka, mutta ehdottomasti viimeinen ralli (tänä vuonna ja...).

Dirtfishin kysyessä lisätietoa Moncet antoi ymmärtää, että kaikki on vielä melkoi sekaisin.

– On helpompaa yrittää selvittää meidän ensi kauden kuljettajakokoonpanoamme kuin sitä, kuka on tallipäällikkö.

– Jonkinlainen päätös tehdään pian, ja tiedätte siitä kyllä Monte Carlossa. Kysymykseen vastaaminen on vaikeaa. Minulla on osa vastauksesta, enkä ole varma, näemmekö tulevaisuudessa kovinkaan usein.

Hyundain odotetaan julkistavan ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa ensi viikolla. Samassa yhteydessä kerrottaneen myös lisätietoja tallipäällikköasiaan liittyen.

Ott Tänak lähtee tallista varmuudella tämän kauden päätteeksi, ja korvaajaksi on tulossa Esapekka Lappi. Kolmannen auton kuljettajista ei vielä ole tietoa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat