Tällaisia autoja suomalaiset ostavat romutuspalkkion avulla

2:06

Romutuspalkkioautoista ei ole vielä tarkkoja tietoja, mutta palkkion turvin ostetuista autoista on. Liikenteen turvallisuusviraston Trafin yksikönpäällikkö Tuovi Valtonen kertoo, että esimerkiksi käyttövoimajakauma on todettavissa.

– Suurin osa, 76 prosenttia, on bensiinikäyttöisiä autoja. Dieseleiden osuus on 3 prosenttia. Lopuissa reilussa 20 prosentissa autoista on jokin vaihtoehtoinen käyttövoima. Käytännössä ne ovat hybridiautoja, Valtonen sanoo.

Suosituimmat uudet autot sijoittuvat Valtosen mukaan niin sanottuun B-segmenttiin, eli ne ovat pienehköjä autoja. Niiden osuus on 70 prosenttia.

B-segmentin autoja ovat muun muassa Toyota Yaris, Ford Fiesta ja Volkswagen Polo. Autojen ensirekisteröintitilastosta ilmenee, että niiden suosio on noussut voimakkaasti tänä vuonna.

Heinäkuun loppuun mennessä Toyota Yaris oli noussut kolmanneksi suosituimmaksi malliksi viime vuoden viidenneltä sijalta. Ford Fiesta oli kohonnut 13. sijalta kuudenneksi ja Volkswagen Polo 15. sijalta seitsemänneksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.