Valtteri Bottas laittoi sähkönsinisen super-Mersunsa myyntiin: "Luovutan sen henkilökohtaisesti"

Valtteri Bottas omistaa vain yhden auton, mutta pian talliin tulee todellinen unelmien unelma 2:08
Bottaksen Mersu on vilahtanut julkisuudessa aiemminkin. Katso videolta, miltä auto näyttää joka kulmasta. Viime vuonna kuvatulla videolla Bottas paljastaa myös sen, mistä autosta hän saa edelleen vain haaveilla.

F1-pilotti on raivaamassa tilaa autotalliinsa.

F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen siviiliauto on myynnissä Tori.fi-palvelussa

Päivätyökseen Mersun F1-tallissa rattia kääntelevä mies ajaa vapaa-ajallaankin johtotähdellä, mutta kuten voi olettaa, ei formulakuskin autovalinta ole ollut sieltä tavanomaisimmasta päästä.

Bottaksen myyntiin laittama Mersu on nimittäin kaksipaikkainen superauto, tarkemmalta malliltaan AMG GT S Coupe. Auto tuli markkinoille vuonna 2015, mutta Bottaksen yksilö on niin sanottu facelift-malli vuodelta 2018. Kilometrejä autolle on kertynyt vaatimattomat 16 000.

Teho ei heti lopu kesken

Metallinsinisen auton konepellin alta löytyy kahdella turbolla ryyditetty 4,0-litrainen V8, josta revitään irti 522 hevosvoimaa. Takavetoinen katuraketti kiihtyy nollasta sataan 3,8 sekunnissa, ja mikäli suoraa vain riittää, saavuttaa auto 310 kilometrin tuntinopeuden.

Bottas kertoi viime keväänä Teknavin haastattelussa, että kyseessä on ainoa auto, jonka hän itse omistaa.

– Tää on ollu pitkään mun haaveissa, ja sitten kun tähän autoon tuli facelift, niin se oli sit siinä. Oli pakko laittaa tilaukseen, Bottas totesi suu hymyssä.

Ostaja pääsee Valtterin kanssa radalle

Auto huolletaan ennen myyntiä viimeisen päälle. Ostaja saa kaupan päälle laatuaikaa nastolalaisen kanssa.

– Autoni laitetaan timanttikuntoon, ja luovutan sen henkilökohtaisesti ostajalle. Pakettiin kuuluu myös karting-kokemus kanssani ja huoltokirjan rivejä, joihin liittyy hauskoja tarinoita, Bottas lupaa Torin tiistaisessa tiedotteessa.

Bottas pyytää autostaan 190 000 euroa. Uutena hintalappu on ollut neljännesmiljoonan luokkaa.

F1-sarja jatkuu legendaaristakin legendaarisemmalla Monacon GP:llä 20.–23. toukokuuta.

Lähde: Tori

Lue myös:

    Uusimmat