Mainos

Tällainen on uusi pilvenpiirtäjä-Pasila

Helsingin Pasilaan pian kohoavan tornialueen korkein talo on suunnitelman mukaan 40-kerroksinen ja matalimpaankin tulee 20 kerrosta. Kerrosneliöitä pilvenpiirtäjiin tulee suunnitellun 100 000 sijaan jopa 140 000.

Katso millaisia asuntoja Pasilassa on myytävänäJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Italialaisen arkkitehtitoimiston suunnitelmassa on mukana kaikkiaan kymmenen veistoksellisesti muotoiltua tornia. Alueen rakentamisessa tavoitellaan huippukorkeuksia: näin korkea rakentaminen on Suomessa aivan uutta.

Tornien ensimmäisiin kerroksiin on suunniteltu liiketiloja ja auloja. Niiden yläpuolelle tulee toimitiloja ja ylimpiin kerroksiin asuntoja.

Toimitiloja kaavailtiin alun perin rakennettavaksi 100 000 kerrosneliötä, mutta kaupunkisuunnittelulautakunta asetti tavoitteen asemakaavaa käsitellessään 140 000 kerrosneliöön. Pilvenpiirtäjiin tulee siis asuntoja noin 1 200 asukkaalle ja lisäksi niihin mahtuu työpaikat ainakin 3 000- 4 000 henkilölle.

Ylimpiin asuinkerroksiin on suunniteltu terasseja. Lisäksi pilvenpiirtäjiin on ideoitu useamman kerroksen korkuisia sisäpuistoja asukkaiden yhteistiloiksi. Korkeimman tornin ylimpiin kerroksiin on suunnitteilla kaikille avoin näköalakahvila.

Rakentaminen alkaa vuonna 2015

Helsingin kaupunki on suunnitellut Keski-Pasilan aluetta yhteistyössä suurimman maanomistajan, Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Tornitalokorttelissa on tarkoitus järjestää kansainvälinen suunnittelukilpailu ensi kesänä samaan tapaan kuin Kampin keskuksesta järjestettiin.

Tavoitteena on, että asemakaavaehdotus valmistuisi vuonna 2012 ja rakentamaan päästäisiin vuonna 2015.

Alueen suunnitteluun kytkeytyvät tiiviisti erilaiset liikennejärjestelmien kehittämisideat, kuten metroverkon laajentaminen.

Katso millaisia asuntoja Pasilassa on myytävänäJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Löydä unelmiesi asuntoJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.