Tällainen on suurista rinnoista pitävä mies – uskotko?

Mitä suuremmista rinnoista mies pitää, sitä seksistisempi hän on? Näin väittää ainakin tuore tutkimus. Mies, et ole joutunut kantamaan jättimäisiä rintoja taakkanasi, joten älä sano näitä asioita suuririntaiselle naiselle!

Mitä seksistisempi mies on, sitä suuremmista rinnoista hän pitää – ainakin Westminsterin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan. Helmikuussa 2013 tieteellisessä Archives of Sexual Behavior -julkaisussa julkaistu tutkimus osoitti, että miesten asenne naisia kohtaan vaikuttaa heidän rintamieltymykseensä.

Tutkimukseen haastateltiin 361 heteromiestä, jotka olivat ikäluokkaa 18–68. Miehet olivat vaaleaihoisia, sillä aikaisemmissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että etnisyys vaikuttaa siihen, minkä kokoisina rinnat nähdään. Tutkimus toteutettiin näyttämällä miehille 3D-malleja naisista, joilla oli eri kokoiset rintoja. Kuvien näkemisen jälkeen miehet kertoivat, kuka heistä oli fyysisesti kiinnostavin. Tämän vaiheen jälkeen osallistujilta kyseltiin muun muassa heidän asenteistaan naisiin ja miehiin.

Suuret rinnat (24,4 prosenttia) ja erittäin suuret rinnat (19,1 prosenttia) valinneet miehet olivat tutkimustulosten mukaan seksistisiä ja suhtautuivat naisiin vihamielisesti. Tutkimuksen mukaan miehet ihannoivat perinteistä kuvaa naiseudesta, eli sitä, että naiset ovat heikkoja, nöyriä ja isorintaisia. Suuret rinnat yhdistetään korostuneeseen naisellisuuteen.

Vaikka tutkimus ei osoitakaan, että kaikki miehet olisivat seksistejä, kannattaa silti pitää muutama ohjenuora mielessä. Mies (tai nainen), älä sano näin naiselle, jota on siunattu tai kirottu suurella rintavarustuksella:

1. "Älä valita – jotkut maksaisivat tuon kokoisista rinnoista!"

Se, että joku haluaisi silikonirinnat ei helpota ketään suuririntaista löytämään rintaliivejä ostoksilla tai sovittamaan niukasti mitoitettuja vaatteita.

2. "Olen kateellinen."

Vaikka sinä olisit kateellinen, minä saatan kärsiä rintojeni koosta.

3. "Miehet varmasti rakastavat rintojasi."

... Varmasti, mutta heidän ei tarvitsekaan kantaa niitä päivittäin.

4. "Oletko miettinyt rintojesi pienentämistä?"

Yksinkertaisesti epäkohteliasta.

5. "Näytät aivan Christina Hendricksilta. Tiedäthän sen isorintaisen Mad Men -tähden?"

Kukaan nainen ei halua olla stereotyyppi, ainoastaan oma itsensä.

On hyvä muistaa, että se käsitys, joka naiseudesta vallitsee, ei vaikuta naisen mielikuvaan itsestään. Suuririntainenkin nainen voi kokea olevansa epänaisellinen, eikä hän välttämättä halua huomiota etumukselleen. Suuret rinnat aiheuttavat vielä usein epävarmuutta, joka johtaa juurensa esimerkiksi nuoruudessa koetusta kiusasta ja harmista.


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Shutterstock

Lähteet: Archives of Sexual Behvaior 02/2013, Huffington Post

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja